El musical de Sergi Cuenca i la Polifònica de Puig-reig s’ajorna fins la Festa Major del 2020

L’estrena del musical Arrelats’ s’ajorna fins a finals de maig de l’any vinent i es farà coincidir amb la Festa Major de Puig-reig 2020. Inicialment el projecte havia de veure la llum a mitjans de novembre, però problemes de calendari del director, el berguedà Sergi Cuenca, que també dirigeix el musical d’El Rey León a Madrid, han fet endarrerir l’estrena. A banda de Cuenca, el musical implicarà la Polifònica de Puig-reig, la gironellenca Maria Casellas -que assumeix la direcció escènica- i Quim Puig -que n’és l’escriptor-.

El regidor de Cultura de Puig-reig, Jesús Subirats, ha recalcat que el musical segueix en peu i, de fet, Cuenca segueix treballant-hi i la Polifònica preveu començar-ho a fer en les properes setmanes. La presidenta de la coral, Maria Rosa Riera, ha explicat en roda de premsa que l’endarreriment de l’estrena els ha obligat a reestructurar tot el curs, que ha començat aquesta mateixa setmana. La coral s’havia guardat tot l’octubre per assajar el musical i ara veu com se li atapeeix el final de temporada. Amb tot, Riera confia que el musical tirarà endavant.

Un musical del i per al poble

Fa uns mesos, l’escriptor, Quim Puig, va explicar en roda de premsa que el musical “no serà una classe magistral d’història”, sinó que buscarà “petits retalls de vida” per explicar coses del poble “amb escenes plenes de vida i emocions”. Per exemple, Puig va avançar que la trama parlarà dels orígens de la Corrida o l’època en què la Festa Major de Puig-reig era la més important de la comarca.

Per la seva banda, Sergi Cuenca va assegurar en la mateixa roda que el musical serà “apte per a tots els públics” i que, a més, comptarà amb un narrador d’alçada, l’actor Joan Crosas, que és tota una eminència en el món del teatre, el cinema, la televisió i el doblatge. Per a Cuenca, el musical és una oportunitat de fer coses al poble: “Sempre treballo fora i aquí hi faig ben poca cosa. Sempre ve de gust”.

Des de la vessant d’interpretació, Maria Casellas treballarà perquè la història “tingui cohesió” i doni protagonisme a la Polifònica, que serà el poble i explicarà els fets més importants de la trama. A més, hi haurà una quinzena d’actors i actrius solistes que posaran a prova les seves habilitats sobre l’escenari.

X