El festival Berguedà Folk amplia pressupost i potencia les activitats infantils per atraure famílies

El Berguedà Folk funciona i la direcció hi creu. Per això, aquest any s’hi inverteixen més diners que mai, 53.000 euros, que són 8.000 més que l’any passat. El festival tindrà lloc a Cal Pons (Puig-reig) aquest cap de setmana, entre el 13 i el 15 de setembre, i ha aprofitat per ampliar les activitats infantils. L’objectiu: atraure famílies i permetre que totes les edats tinguin el seu espai per gaudir del folk.

El director del festival, Ferran Vilà, va explicar divendres en roda de premsa que s’han impulsat diverses activitats infantils gratuïtes per fomentar aquest visitant en família. A més, també s’han impulsat tallers molt encarats a les famílies i s’ha fet difusió del festival a les escoles. Els nens eren una cita pendent del festival, i la direcció està disposada a esborrar-la de la llista.

Pel que fa als preus per accedir al festival, es mantenen gairebé iguals que l’any passat, malgrat que l’organització hi inverteix més diners. Les entrades només costen un 5% més: els abonaments pels tres dies de festival oscil·len entre els 65 i els 80 euros, en funció de l’època en que s’adquireixin. A hores d’ara, fins aquest dimarts, dia 10, ja només queden disponibles els de 80€. Ara bé, hi ha un descompte especial per als residents a la comarca, que podran gaudir de l’abonament per només 30 euros fins el mateix divendres. S’espera superar el mig miler de visitants entre els tres dies de festival. De moment, les anticipades ja van força millor que d’altres edicions. Compra les entrades AQUÍ

Ferran Vilà ha destacat que enguany el Berguedà Folk ha atret persones d’arreu del món. “Els estrangers han augmentat: ens ve molta gent de països veïns com Itàlia, Portugal o França, però aquest any ens sorprèn especialment els que venen de Bèlgica, Alemanya o Irlanda, que són molts”, ha explicat el director. El perfil d’assistent al festival és força heterogeni però adult, entre 30 i 60 anys.

Més de la meitat del finançament del festival surt del propi festival. L’organització aprofita la venda de marxandatge i loteria durant l’any i el superàvit d’edicions anteriors per assumir el 70% de les despeses. El 30% restant és capital públic, que surt de l’Ajuntament de Puig-reig, el Consell Comarcal del Berguedà i la Generalitat de Catalunya. La Diputació de Barcelona també hi col·labora, però amb menys força.

El regidor de Cultura de Puig-reig, Jesús Subirats, va destacar a la roda de premsa la força i el múscul d’un festival que “és capaç d’assumir aquesta quantitat de diners”. Subirats també va reiterar el suport de l’Ajuntament en l’activitat i va recalcar el suport logístic indispensable que hi dona.

De fet, bona part d’aquesta logística té a veure amb l’habilitació d’espais per dormir. Molts dels assistents venen de molt lluny i necessiten lloc per passar la nit. Per això, direcció i Ajuntament ofereixen tres opcions: una zona d’acampada gratuïta, una sala per dormir amb màrfegues -també gratuïta- i l’alberg, que ja està ple. Tot plegat pretén dinamitzar, per onzè any consecutiu, la colònia de Cal Pons durant tot un cap de setmana.

Imprimir

X