Polèmica a les xarxes per la rebuda al Consell Comarcal del Berguedà d’una delegació del govern de l’Aràbia Saudita

Una delegació del govern de l’Aràbia Saudita ha visitat aquesta setmana les oficines del Consell Comarcal del Berguedà per conèixer experiències sobre la revalorització del patrimoni cultural a la comarca. El conseller de Turisme i Difusió del Territori, Lluís Vall, els va rebre dilluns durant una visita d’uns 45 minuts que ha generat controvèrsia a les xarxes socials.

En declaracions a l’Aquí Berguedà, el propi Vall ha volgut treure ferro a la trobada. El conseller ha explicat que la visita dels saudites formava part d’un viatge que fan per tota Catalunya per recollir idees per revalorar el seu patrimoni. Al Berguedà, Vall els va parlar amb franquesa: “No els vam poder ensenyar cap model d’èxit perquè malauradament encara no hi és. Però sí que els vam exposar els projectes -encara molt embrionaris- que tenim per a diverses colònies industrials”. El conseller també els va relatar els viatges que representants de l’ens han fet en els darrers anys per diverses zones del món on sí que s’han aconseguit èxits en revalorització d’antigues colònies.

A les xarxes no s’ha entès així. L’actual alcaldessa accidental de Berga, Roser Valverde, ha posat en qüestió una trobada amb un govern que “bombardeja la població civil, discrimina les dones i els homosexuals i vulnera constantment els drets humans”. No ha estat la única reacció des de l’entorn de la CUP: l’exregidor de Berga Francesc Ribera ‘Titot’ també ha recordat en un tuit “el bombardeig i la destrucció del Patrimoni de la Humanitat de Sanà (Iemen)”.

Lluís Vall s’ha defensat dient que va atendre els saudites “com ho hauria fet amb qualsevol altra delegació”. També ha lamentat que es vulgui qüestionar la ideologia política. “La trobada va servir simplement perquè els exposéssim les experiències al Berguedà, sense anar més enllà ni entrar en debats sobre les polítiques que ells impulsen”, ha conclòs.

X