Bequen 14 joves perquè puguin cursar formació professional al Berguedà

14 joves del Berguedà podran cursar un cicle formatiu aquest curs gràcies a les beques de la Fundació Impulsa. Cadascun d’ells rebrà 1.500 euros i un ordinador portàtil perquè pugui realitzar el curs sense problemes. És la primera vegada que les beques arriben al Berguedà, malgrat que ja fa 4 anys que és a Osona i encara la segona edició a la Garrotxa.

El sistema d’ajuts vol solucionar un problema que la pròpia Associació d’Empresaris del Berguedà (ACEB) ha detectat des de fa mesos: la manca de personal qualificat. Ara bé, per fer-ho, les empreses s’hi ha d’implicar i finançar el projecte. És a dir, les beques els asseguraran personal qualificat però abans hi hauran hagut de posar diners.

I, així, s’han trobat 13 empreses col·laboradores a la comarca. Són Catalana De Pinsos, SA., Tècnica Industrial Del Berguedà, SA., Gual Stainless SL., Serradora Boix SL., Montajesrus SL., Indaber Industria Avícola del Berguedà S.L, Liven SA., Gctplus Ett S.L., Ballús SA., Decapulp SL., Maderas Cunill SA., Sauleda SA. i Molles Malé SL.

Com s’escullen els becats?

Els professors de sis centres de secundària del Berguedà han escollit quins alumnes creuen que tenen més potencial, centrant-se en el talent i l’esforç, i, posteriorment, la fundació ha seleccionat els perfils a qui oferir la beca, que inclou una ajuda econòmica, un ordinador portàtil i l’ajuda d’un mentor, que els guiarà i donarà suport en els estudis que vulguin fer.

La setmana passada els catorze escollits van signar el conveni i ja estan a punt per començar el curs en diferents centres que ofereixen formació professional. Durant els darrers mesos, la coordinadora de la Fundació al Berguedà, Laura Ortiz, s’ha anat reunint amb ells i les seves famílies per explicar-los el funcionament del projecte.

Un model d’èxit a les comarques veïnes

La Fundació Impulsa va néixer a Osona, de la mà de sis joves empresaris, i ja ha ajudat més d’un centenar d’estudiants. Els escollits per a la beca són joves de setze anys que volen estudiar formació professional, i que necessiten un ajut econòmic que els proporciona la Fundació, a través de les donacions que fan empreses de la zona.

Els resultats confirmen l’èxit: un 95% dels becats han acabat els estudis, un 62% han continuat la seva formació amb un grau superior i un 71% ha aconseguit feina en acabar els estudis.