Les escoles de Borredà i Vilada denuncien que els falta un mestre més a mitja jornada

Malestar a les escoles de Borredà i Vilada per la manca d’un mestre a mitja jornada. El personal del centre lamenta que el Departament d’Ensenyament no hagi dotat la ZER Berguedà Centre, formada per les dues escoles, d’una mitja plaça més que els pertoca pel nombre d’alumnes que tenen. Actualment hi ha 51 alumnes entre les dues escoles: 31, a la de Vilada; i 20, a Borredà.

La infradotació és a l’escola de Borredà, on només hi ha una mestra per a un grup de 17 alumnes de P3 a 4t. Aquesta manca de personal, expliquen, perjudica a tots els alumnes de les dues escoles, ja que no permet fer els desdoblaments o agrupaments flexibles “tan necessaris en grups multinivell”.

Mentre no arriba aquesta mitja plaça, el personal de la ZER ha de fer mans i mànigues per cobrir la mancança. De moment fan maniobres amb els mestres itinerants per tal d’aconseguir aquests desdoblaments, malgrat que això hipotequi amb encara més feina el personal actual de les escoles.