China Market

Cercs

Damià Calvet descarta la incineració com a “política modernitzadora en gestió de residus”

Damià Calvet descarta la incineració com a “política modernitzadora en gestió de residus”
Damià Calvet, durant la seva intervenció aquest dimecres al Parlament. PDECAT

“Qualsevol política modernitzadora en gestió de residus no passa per la incineració”. És el primer missatge clar del Govern de la Generalitat cap als promotors de la incineradora a la central tèrmica de Cercs.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet (JxCAT), ha respost així a la pregunta de la parlamentària de la CUP Natàlia Sànchez sobre el projecte que ressona amb força a Cercs en els últims dies. Ho ha fet, això sí, al final de la seva intervenció, i després d’una sèrie d’afirmacions que sembraven més dubtes que aclariments.

D’entrada, Calvet ha assegurat que el departament “no ha rebut cap projecte oficial per avaluar”, la qual cosa -ha dit- “fa que no ens haguem de posicionar al respecte com a administració”. De res ha servit la insistència de Natàlia Sànchez, que ha repreguntat recordant que l’alcalde de Cercs, Jesús Calderer (JxCAT), ha convocat una assemblea oberta per explicar el projecte als veïns (dijous, a les 20h). La resposta de Calvet ha servit per continuar agafant distància: “Si l’alcalde vol convocar una assemblea per parlar d’idees -no de projectes-, està en la seva potestat de fer-ho”.

Natàlia Sànchez ha exigit al Govern que ordeni el tancament de totes les incineradores que funcionen a Catalunya per l’energia bruta que generen i, aquí sí, ha aconseguit el posicionament del conseller. Calvet ha respost que “les xifres de producció de residus i l’estat dels abocadors fan pensar que hi ha una sèrie d’incineradores que compleixen la seva funció” i, per tant, ha deixat clar que no farà cas al reclam cupaire.

Això sí, Calvet també ha deixat entreveure que no en calen més i, per tant, tanca la porta a la de la central tèrmica de Cercs. Si més no, això és el que es pot desxifrar de l’afirmació més clara del matí: si cap política modernitzadora defensada pel Govern passa per la incineració, el polèmic projecte per a la central tèrmica de Cercs té els dies comptats.

Central Tèrmica Central Tèrmica de Cercs Damià Calvet Generalitat incineradora incineradora de Cercs Natàlia Sànchez

Estic amb tu

Comentaris