Cultura

El Festival de Poesia Vila de Gironella es consolida i amplia la seva oferta

El Festival de Poesia Vila de Gironella es consolida i amplia la seva oferta
Presentació del festival. AJGIRONELLA

El Festival de Poesia Vila de Gironella, organitzat per l’Associació Cultural Calamars en Tinta, i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gironella i diverses entitats del municipi, arriba a la cinquena edició amb propostes per a tots els públics. Els actes, que comencen divendres 11 d’octubre, s’allargaran fins el 15 de novembre.

El certamen “conceptualitza una oferta poètica molt gran, passant per la poesia visual, experiencial i visualitzada”, tal com va explicar en roda de premsa Lluís Vall, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Gironella. Vall va destacar que el festival és un “projecte molt humil que ha aconseguit implicar i arrelar els gironellencs”, i incloure els millors poetes de Catalunya al cartell.

La programació d’enguany inclou més actes per a joves, com el Festival Jove, que dona el tret de sortida avui, divendres. Vicens Zumajo, president de Calamars en Tinta, va explicar que serà un espectacle poètic, musical i teatralitzat a càrrec de joves d’entre 14 i 18 anys que formen part de La Closca i La Paparra, dues entitats teatrals del municipi.

Una altre de les novetats d’enguany és el concurs de glosa per Instagram que s’allargarà fins el 15 de novembre, últim dia del festival, amb el concert de cançó improvisada amb “els millors d’aquest estil”, explica Zumajo.

Pots consultar totes les activitats del festival al Sortim, l’apartat d’agenda de l’Aquí Berguedà.

Festival de Poesia

Estic amb tu

Comentaris