Empreses

L’ACEBsuma desborda el monestir de Sant Llorenç i promet donar eines per enfortir les dones emprenedores

L’ACEBsuma desborda el monestir de Sant Llorenç i promet donar eines per enfortir les dones emprenedores
Les impulsores d'ACEBsuma, al final de l'acte, amb el president de l'ACEB, Josep Maria Serarols, i la ponent, Meritxell Bautista. CEDIDA

Les empresàries i directives del Berguedà s’han unit de manera insòlita al Berguedà, i això crida l’atenció. El monestir de Sant Llorenç va quedar ple a vessar en la presentació d’ACEBsuma, la nova comissió de dones de l’ACEB que vol trencar estereotips i donar eines a les empresàries perquè desenvolupin els seus negocis. L’acte va comptar amb la presència de tota mena d’autoritats comarcals, així com també representants de diferents àmbits de la societat berguedana.

Com a portaveu de l’associació, Judit Vinyes va relatar els motius de la creació d’ACEBsuma i va anunciar les principals accions que tenen previstes pels propers mesos. La comissió es va comprometre a oferir un curs d’habilitats directives, que actualment ja estan cursant algunes de les impulsores del moviment. També organitzaran tallers i jornades de networking per dotar de noves eines les emprenedores. I, en vista de l’èxit de l’estrena d’ahir, l’ACEBsuma va assegurar que organitzarà un acte anual per generar punts de trobada entre empresàries i empresaris de la comarca.

judit-vinyes-acebsuma

Judit Vinyes, durant la seva intervenció. MARC CANTURRI

La comissió es va presentar amb les portes obertes a tothom qui vulgui formar-ne part: “Quantes més siguem, més força i visibilitat tindrem”. De moment, però, les integrants són:

 • Alba Pellicer, d’Agrícola Berga
 • Anna Romera, de Grup Català de Treball ETT
 • Ariadna Herrada, de La Càpsula Solucions
 • Elena Gorgas, de Cal Garretà
 • Irene Casanovas i Neus Piniella, de l’ACEB
 • Jennifer Díaz, de Prevint prevenció en riscos laborals
 • Judit Vinyes, de G2 geologia en moviment
 • Lourdes Malé, de Molles Malé
 • Maria Costa, de l’Escairador
 • Marta Prat, d’Indaber industria avícola del berguedà
 • Montse Rota, de la Cambra de Comerç de Barcelona, delegació del Berguedà
 • Núria Cinca, de Veserkal
 • Queralt Cinca, de Veserkal
 • Rosa Prat, de Clau 21

public-acebsuma

Ple a vessar al monestir durant l’acte de presentació d’ACEBsuma. MARC CANTURRI

El president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, va obrir l’acte i va assegurar que “la dona empresària té molt a fer i a dir dins el teixit empresarial”. I no només això. Segons Serarols, les directives i empresàries han de tenir “un paper cabdal en la definició, l’impuls i la recuperació de la comarca”.

El president de l’associació va remarcar que “l’ACEB no creu en la divisió de rols entre homes i dones en el món empresarial”, i prova d’això és que van configurar una junta directiva paritària “d’una manera espontània, buscant persones, qualitats i capacitats. Serarols va concloure que ACEBsuma és “una divisió estratègica” que servirà per  “fomentar l’emprenedoria femenina, la formació i la igualtat entre gèneres” i, sobretot, “per explicar que el món empresarial és ric i divers”.

serarols-acebsuma

Josep Maria Serarols va assegurar que “la dona empresària té molt a fer i a dir dins el teixit empresarial”. MARC CANTURRI

L’acte va comptar amb la intervenció del president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, que va encoratjar les impulsores d’ACEBsuma a encapçalar accions en el món empresarial. També hi va ser Meritxell Bautista, fundadora de Fibracat, que va fer una ponència sobre la seva experiència emprenedora.

La jornada va acabar amb un piscolabis a l’exterior del monestir, gràcies a la col·laboració d’una vintena d’empreses de la comarca, que van cedir els seus productes per oferir-los als assistents.

ACEB ACEBsuma dones empresàries empresàries Empreses Monestir de Sant Llorenç

Estic amb tu

Comentaris