Una manifestació als jutjats de Berga demana la dimissió del conseller Buch per l’actuació policial dels últims dies

Demanem la dimissió del conseller Miquel Buch per les desmesurades actuacions policials o, en absència d’aquesta, la seva destitució per part del Govern”. Així de clar ha estat el manifest que aquesta tarda s’ha llegit a les portes dels jutjats de Berga, per condemnar la violència i les càrregues policials de les darreres hores arreu del país.

La manifestació ha estat convocada per l’Esquerra Independentista i ha començat a la plaça de Sant Pere per acabar als jutjats. Els manifestants, unes 300 persones, s’hi ha estat una hora aproximadament i hi han llegit un manifest. El text ha apuntat directament els Mossos d’Esquadra: “Han protagonitzat càrregues brutals, pallisses acarnissades, ràtzies roïns contra el jovent… Els hem vist tenint complicitats amb feixistes, envestint imprudentment amb furgons a manifestants i detenint periodistes”.

El manifest no ha amagat la sorpresa de veure que “la repressió no ha vingut tan sols de la mà de la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil”, sinó que també ha estat exercida pels Mossos. Per tot plegat, demanen “responsabilitats” i que el conseller Buch dimiteixi o sigui destituït pel Govern.

També han reivindicat que “els cossos policials són forces d’ocupació que l’Estat utilitza indiscriminadament per reprimir les lluites legítimes del poble català” i han exigit que s’acabi “la brutalitat policial” perquè “la mobilització popular i la resistència civil no-violenta i massiva són les eines per derrotar la tirania i l’autoritarisme del règim monàrquic espanyol”.