La cursa de la dona de Berga segueix en bona forma i atrau més de 300 persones per a la investigació del càncer de mama

Ni el mal temps ni la tensió que es viu arreu del país han tombat la 2a cursa de la dona de Ginkgo. L’entitat ha seduït més de 300 persones i confirma el bon estat de forma d’una iniciativa que pretén recaptar fons per a la investigació i el tractament del càncer de mama.

La prova ha pogut començar amb normalitat, malgrat un temps molt inestable, però la majoria de participants han hagut de tornar a la Font del Ros corrent perquè el xàfec que ha caigut aquest diumenge al matí a Berga els ha enxampat a la Serra de Noet, en plena caminada. Amb tot, la presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, ha assegurat a l’Aquí Berguedà que “ens donem per més que satisfets per la gent que ha vingut i per haver pogut donar la sortida”. I ha afegit que “si hagués plogut com al final, no haguéssim pogut ni començar”.

El temps era una de les preocupacions de l’organització, però n’hi havia més. No és una època fàcil: l’agenda comarcal està farcida d’activitats solidàries i Ginkgo patia per si l’acollida de la prova baixava. No ha estat així i, a l’hora de la veritat, el Berguedà ha tornat a respondre amb donacions. “Li hem de donar les gràcies a tota la comarca. Un cop més, som un exemple”, ha dit Aurora Fernández.

Aquesta actitud exemplar l’ha pogut presenciar el doctor Oriol Casanovas, cap d’investigació de l’Hospital Duran i Reynals, que ha donat la sortida i ha passat el matí a la ciutat. La presidenta de Ginkgo ha explicat que Casanovas ha quedat “gratament sorprès” amb la sensibilització de la comarca envers la lluita contra el càncer.

Els aldarulls arreu del país també preocupaven l’organització, però finalment tampoc han estat excusa per no participar en la iniciativa.

A aquestes alçades Ginkgo encara no ha fet el recompte dels diners recaptats, però estan convençuts que han superat de llarg les expectatives.