Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

Gironella

Gironella regalarà bosses per recollir caques de gos als amos que censin la seva mascota

Gironella regalarà bosses per recollir caques de gos als amos que censin la seva mascota
La regidora Teresa Terricabres ha presentat la campanya aquest dilluns. AJ GIRONELLA

En marxa una campanya per aconseguir que el màxim d’animals de companyia de Gironella estiguin censats. L’Ajuntament obsequiarà amb un pac de bosses per recollir les defecacions a tots els amos que tinguin el seu gos censat. Segons l’ordenança vigent sobre tinença responsable d’animals, no tenir un animal censat o no recollir els seus excrements pot comportar multes d’entre 400 i 2.000 euros.

cartell-escoles

La normativa obliga els amos a incloure els animals al cens municipal en un termini màxim de 3 mesos a partir del seu naixement, adquisició o canvi de residència. Per fer-ho, els propietaris s’han de dirigir a les oficines municipals i aportar-hi la documentació de l’animal. Hi han de constar les dades del propietari (nom i cognoms, DNI, telèfon i domicili) i dades de l’animal (espècia i raça, sexe, data de naixement, sistema d’identificació o domicili).

Els propietaris també estan obligats a comunicar les baixes per mort o desaparició de l’animal en un termini de 15 dies a partir del fet. També han de comunicar els canvis de domicili i la transferència de l’animal a un altre amo.

La regidora de Salut Pública de Gironella, Teresa Terricabres, ha presentat aquest dilluns la nova campanya per fomentar el cens d’animals al municipi. Terricabras ha anunciat que les bosses per recollir defecacions es podran adquirir a l’Ajuntament a partir del 28 d’octubre. En els propers mesos hi haurà xerrades d’etòlegs i es repartiran contes didàctics al centres educatius del municipi.

No és la primera acció en aquesta línia. Aquest any ja s’ha col·laborat amb una campanya per ‘xipar’ i esterilitzar els animals on l’Ajuntament finançava una tercera part del cost. També hi ha hagut un projecte conjunt amb els centres educatius del municipi contra els excrements de gos al carrer. A banda, s’actua a les colònies de gats del municipi a través del model CER (Captura, Esterilització, i Retorn) amb l’ajuda de voluntaris de l’associació “Amics dels Peluts de Gironella”.

La segona fase de la campanya de civisme anirà enfocada al manteniment i conservació de la via pública inclourà una exposició fotogràfica d’actes incívics, com ara pintades a les parets o desperfectes al mobiliari urbà. L’exposició també destaparà el cost econòmic que suposen per a l’Ajuntament i per als propis gironellencs aquestes accions incíviques. La tercera i última fase anirà enfocada al veïnatge i les relacions socials.

cartell-web

Ajuntament de Gironella Tinença d'animals

Estic amb tu

Comentaris