El Museu Comarcal de Berga ofereix “una petita passejada” sobre la mort a partir d’aquest dijous

Parlar de la mort des del respecte però de manera desenfadada. És la proposta que l’any passat ja va impulsar l’Ajuntament de Berga per Tots Sants i que enguany vol repetir i consagrar. Un cop més, el Museu Comarcal es converteix en un pol cultural i patrimonial: a partir d’aquest dijous, 31 d’octubre, acollirà una exposició sobre la mort que s’allargarà, com a mínim, fins passat Reis.

La directora del Museu, Alba Perarnau, ha explicat en roda de premsa que la proposta vol donar continuïtat a l’èxit que ja va tenir l’exposició de bruixes, ara fa un any. Perarnau també ha destacat “la col·laboració desinteressada de moltes entitats, famílies i persones a títol individual”.

En la mateixa línia, el regidor de Patrimoni, Ivan Sànchez, ha destacat que la proposta no deixarà indiferent a ningú: “El Museu de Berga és petitet, però està fet amb molt de gust i s’hi expliquen les coses molt bé”. Sànchez també ha assegurat que la ciutat té talent, i un dels grans exponents d’aquest talent és Salvador Vinyes, que s’ha bolcat en el disseny del que ell considera “una petita passejada” sobre la mort. Els textos explicatius de l’exposició són de Dolors Santandreu i Anna Parcerisa.

La inauguració de l’exposició serà dijous, a 2/4 de 8 del vespre, al Museu Comarcal de Berga (carrer dels Àngels). Es donarà per encetada l’exposició i se celebrarà una petita castanyada amb els assistents, amb delícies de xocolata d’Albert Dorna i berenar per a tothom.

Serà la primera acció d’un nou Tots Sants dividit en tres parts i batejat com la trilogia de la mort. La segona part serà l’endemà, divendres 1 de novembre: el berguedà Roger Cortina conduirà una visita guiada sobre les llegendes pel barri vell, a partir de 2/4 de 8 de la tarda. La trilogia es tancarà dissabte, dia 2, a les 8 del vespre, amb una visita guiada pel cementiri de Berga, a càrrec de l’historiador Albert Cols.

El regidor Sànchez ha avançat que, de cara a l’any que ve, l’Ajuntament té la intenció de mantenir i consolidar aquesta trilogia i que, properament, s’avançaran “novetats importants” sobre el projecte Àgora cultural, que també creixerà. En el marc d’aquesta iniciativa de dinamització patrimonial, aquest novembre la peça del mes també estarà dedicada a la mort i tindrà el doctor Jaume Duran com a ponent.

X