El berguedà Pere Venturós, nominat a cuiner del 2019 del Fòrum Gastronòmic

Un berguedà entre els millors cuiners de l’any. És el xef del restaurant Terra de Berga, Pere Venturós, i està nominat al Premi Cuiner 2019 del Fòrum Gastronòmic de Barcelona. El Fòrum és el punt de trobada més important de l’any per als cuiners i cuineres del país. Serà del 18 al 20 de novembre, però ja s’han avançat els nominats al premi i, de fet, ja s’ha fet públic el programa d’actes.

Com cada any el Fòrum reconeixerà la tasca de diversos professionals i s’entregarà, entre d’altres, el Premi Cuiner 2019, que premia la tasca de cuiners emergents que utilitzen el producte de proximitat, tenen la sensibilitat amb produccions ecològiques, col·laboren amb productors locals i fan difusió d’aquests valors. Venturós és un dels protagonistes de l’any, juntament amb Zhou Mengxin (Somiatruites, Igualada), Isaac Monzó (Cal Trumfo, La Torre d’Oristà), Sergi Ortíz (L’Antic Forn, Cervera) i David Rustarazo (Nairod, Barcelona).

Les votacions són obertes a tothom i ja es poden fer a través del lloc web de La Vanguardia. El vot popular tindrà un pes del 70%, mentre que el 30% restant correspondrà a un comitè d’experts format per periodistes especialitzats, gastrònoms i professionals del sector. Les votacions populars estan obertes fins el 13 de novembre.

L’entrega dels premis serà el dia 20 de novembre, el darrer dia del Fòrum Gastronòmic, en una gala a l’Auditori del Recinte Montjuïc, a Barcelona, a les 5 de la tarda.