Avià

Avià escull nou sistema de videovigilància: càmeres a les entrades per activar els Mossos quan detectin delinqüents fitxats

Avià escull nou sistema de videovigilància: càmeres a les entrades per activar els Mossos quan detectin delinqüents fitxats
Patrocini Canal, explicant el nou sistema als veïns. MARC CANTURRI

Avià ja ha triat el model de videovigilància que busca des de fa mesos. El maig passat, dos robatoris en una mateixa setmana van encendre les alarmes del veïnat, que va reclamar a l’Ajuntament que vetllés per millorar la seguretat al poble. Immediatament, Patrocini Canal –aleshores alcaldessa en funcions, amb eleccions a la vista- va sol·licitar l’assessorament als Mossos d’Esquadra i, després de mesos d’anàlisi, aquesta setmana s’ha presentat el remei als veïns.

S’instal·laran càmeres de videovigilància a les entrades del poble, tal com ja va informar l’Aquí Berguedà fa uns mesos. En concret, se n’instal·laran quatre: dues a l’entrada principal, a Cal Teuler; una a l’accés des de Cal Rosal; i una altra al sud, al polígon de Santa Maria. Aquestes càmeres estaran vinculades a una base de dades dels Mossos d’Esquadra que tenen fitxats els delinqüents habituals. Quan les càmeres detectin un vehicle fitxat, s’activaran les alarmes i els Mossos d’Esquadra actuaran a la zona.

L’alcaldessa, Patrocini Canal, ha explicat als mitjans de comunicació que, amb aquesta opció, l’Ajuntament només pagarà l’obra, que s’enfila fins a uns 40.000 euros, mentre que la custòdia de les imatges i la posada en marxa del mecanisme quedarà delegada al cos dels Mossos d’Esquadra. L’alternativa era contractar una persona des de l’Ajuntament perquè vetllés en tot moment pel que passava a les càmeres, però això, ha dit l’alcaldessa, era “del tot inassumible”.

Aquest sistema de videovigilància és pioner a Catalunya. Els Mossos d’Esquadra volen fer-ne una prova pilot al Bages, però ara per ara no està en funcionament enlloc. Avià, en certa manera, també serà una prova pilot. Patrocini Canal ha recalcat que la burocràcia és lenta, però preveu que entri en funcionament en un any.

reunio-seguretat-avia

La reunió d’aquest dimarts per informar els veïns del nou sistema de videovigilància. MARC CANTURRI

Ajuntament d'Avià càmeres Mossos d'Esquadra Patrocini Canal Seguretat videovigilància

Estic amb tu

Comentaris