Avià estudia posar càmeres al poble després de patir dos robatoris aquesta setmana

L’Ajuntament d’Avià estudia col·locar càmeres de videovigilància en diversos punts del poble per contrarestar l’absència de Policia Local. La nit de dimecres a dijous Avià va patir un robatori en un bloc de pisos de l’avinguda Pau Casals i dos intents de robatori, al mateix carrer i a l’avinguda Francesc Macià.

Aquests fets han encès les alarmes del veïnat, que va avisar els Mossos d’Esquadra perquè intensifiquessin la seguretat. Els agents, però, van suggerir als veïns que pressionessin l’Ajuntament perquè instal·li càmeres de videovigilància, i així ho han fet.

Ahir mateix els veïns es van adreçar a l’alcaldessa, Patrocini Canal, en funcions fins el 15 de juny, perquè actués al respecte. Canal ha convocat una reunió entre veïns, Mossos d’Esquadra i experts en la instal·lació de càmeres per començar a estudiar mesures.

En declaracions a l’Aquí Berguedà, l’alcaldessa ha lamentat que “l’alarma social que es va crear ahir no ha correspost amb l’assistència a la reunió d’aquest matí”. Només hi ha participat una vintena de persones, malgrat ser oberta a tota la ciutadania.

Amb tot, els Mossos d’Esquadra faran un estudi de les zones on és més convenient posar càmeres i, posteriorment, l’Ajuntament encarregarà un pressupost a l’empresa que les ha d’instal·lar.

Patrocini Canal, que es presenta a la reelecció com a alcaldessa del poble el proper diumenge, ha evitat “fer electoralisme” perquè “és un tema molt delicat i s’hi barregen emocions, pors i angoixa”. I ha afegit que “les coses s’han d’entomar quan passin” i, per això, ha optat per donar una resposta ràpida, malgrat estar enmig del període electoral: “Crec que era una situació prou important per activar i donar informació a la gent del que es pot fer”.

X