Els germans Marginet i Marc Corominas assumeixen la direcció artística dels Pastorets de Berga

Relleu a la direcció dels Pastorets de Berga. L’equip format per Ferran Pujols, Anna E. Puig i Angelina Vilella deixa pas a un altre trio format per Francesc Marginet, Marc Marginet i Marc Corominas. El relleu a la direcció s’ha fet per “donar aire al muntatge i renovar idees i maneres de treballar”, segons explica la Farsa en un comunicat. Així i tot, les persones que havien passat al capdavant fins aquesta temporada, continuen implicades en l’espectacle en altres tasques.

Els germans Marginet i Marc Corominas encapçalaran un equip d’unes 120 persones que faran possible, un any més, Els Pastorets de Serafí Pitarra, representats a Berga des del 1900.

Més presència de les dones

El públic que s’apropi el Teatre Municipal de Berga veurà moltes cares noves en el repartiment. La nova direcció aposta per donar més pes a les actrius de La Farsa. Guanyen pes els personatges femenins i alguns papers que només havien interpretat actors enguany els interpretaran també actrius. A més a més, la nova direcció ha accentuat les rotacions en els papers i donar oportunitats a joves de l’entitat teatral.

Decorats nous

L’altra estrena significativa serà la d’alguns decorats. La inundació que va patir el Teatre Municipal de Berga el 9 de gener de 2019 va obligar a suspendre l’última actuació de la temporada passada prevista pel diumenge 13 de gener. Aquella inundació, deguda a l’avaria d’una vàlvula del sistema antiincendis, també va malmetre alguns decorats. Durant l’any, s’han portat a reparar els decorats danyats per la pluja i s’ha aprofitat per fer-ne dos de completament nous: és el cas de la fusteria i l’interior de la casa del Garrofa, dues escenes que apareixen a la segona part de l’espectacle.

Cartell i dates de les representacions

També s’ha presentat el cartell d’enguany, obra de Paula Gonfaus. En els últims anys s’ha seguit la línia d’encarregar directament el cartell a un artista berguedà diferent.

Hi haurà 5 representacions amb l’estrena el dia de Nadal. El dimecres 25 de desembre la funció començarà a 2/4 de 10 del vespre (mitja hora abans que els últims anys) i la resta de dies (26/12, 29/12, 1/1 i 12/1) a 2/4 de 6 de la tarda. Les entrades es posaran a la venda el desembre.

cartell pastorets berga 2019 2020

X