50 empreses i 80 cases rurals del Berguedà: “La incineradora és diametralment oposada al sentit de les nostres empreses”

Nova veu contrària a la incineradora de Cercs. L’Associació d’Agroturisme del Berguedà, formada per més de 50 empresaris i prop de 80 cases rurals, ha emès un comunicat on assegura que “la incineradora de Cercs és diametralment oposada al sentit de les nostres empreses i al model de comarca que volem”. També hi recalquen que la seva construcció “perjudicaria seriosament l’esforç que des de fa molts anys el nostre sector a dedicat a la promoció de la comarca com a destí turístic de natura”.

L’Associació va acordar la posició contrària a la incineradora en una junta celebrada el 22 d’octubre. Constaten que “la instal·lació ens afecta a tots, no tan sols als veïns de Cercs”. I recorden que la reobertura de la central “pot posar en perill” tota la feina “sòlida i continuada per fer d’aquest territori un bon lloc per viure i visitar.

En aquesta línia, l’Associació d’Agroturisme reitera el seu suport a les plataformes i associacions que treballen per frenar el projecte. També insten la Generalitat, el Consell Comarcal i els ajuntaments a posicionar-se.

El turisme, un dels punts que més preocupa als alcaldes

El Consell d’Alcaldes d’aquest dilluns a Castellar de n’Hug va decidir ajornar la votació sobre el posicionament dels batlles fins d’aquí a un mes. Ara bé, els dirigents municipals sí que van debatre una bona estona sobre el projecte i molts d’ells van deixar clara la seva preocupació per les possibles conseqüències que pot tenir una incineradora per al sector turístic. És el cas, per exemple, de l’amfitrió del Consell d’Alcaldes d’ahir, el batlle de Castellar de n’Hug, Salvador Juncà.

En la seva defensa, l’alcalde de Cercs, Jesús Calderer, va assegurar que el seu municipi té sobre la taula dos projectes per dinamitzar el turisme al pantà de la Baells i “de moment ningú s’ha queixat ni ha decidit retirar-hi el suport”, malgrat que la idea de la depuradora segueix viva a la zona.

El manifest de l’Associació d’Agroturisme del Berguedà:

X