Mobilitat Berguedà

Medi Ambient

El primer gran centre de recepció de carn de caça de la província de Barcelona s’inaugurarà al Berguedà el 2020

El primer gran centre de recepció de carn de caça de la província de Barcelona s’inaugurarà al Berguedà el 2020
FERRAN PESTAÑA

Els caçadors tenen cada vegada més problemes per distribuir la carn de caça a la demarcació de Barcelona. Per facilitar-los les coses, la Diputació de Barcelona vol obrir quatre grans centres de recepció de carn de caça a tota la província, i el primer serà al Berguedà. El projecte fa temps que és sobre la taula i l’ens confia poder-lo fer realitat al llarg del 2020.

La tasca dels caçadors és cada vegada més imprescindible en un territori on la superpoblació de porcs seglars i cabirols, entre d’altres, provoca greus problemes a l’agricultura i el trànsit. Els caçadors abaten cada cap de setmana molts exemplars i els venen a empreses perquè els elaborin, però no hi ha els controls sanitaris necessaris entremig i bona part de la carn torna al Berguedà i acaba desaprofitada.

Per evitar-ho, la Diputació instaurarà un centre de recepció de carn al Berguedà i el dotarà de personal qualificat que destriï la part dels animals aprofitable i descarti el que no és comestible. L’objectiu, ha dit l’exdiputat Jesús Calderer, és fer de pont perquè els productors puguin aprofitar la carn i, a la vegada, recompensar econòmicament els caçadors pels animals que fan entrar a la roda.

El projecte serà finançat íntegrament per la Diputació de Barcelona, que ja té el projecte enllestit però encara ha de decidir on alçarà el centre. Sobre la taula, de moment, hi ha dues opcions: Olvan o Guardiola. Jesús Calderer, que durant la seva etapa com a diputat d’Espais Naturals ha liderat el projecte, ha explicat a l’Aquí Berguedà que “és important que el centre sigui en un municipi ben comunicat i a l’abast dels caçadors de les comarques veïnes”. Per això, tant Olvan com Guardiola de Berguedà es veuen amb bons ulls perquè són pobles situats a tocar de la C-16. Ara qui lidera l’àrea d’Espais Naturals de la Diputació és Josep Tarín, també de Junts per Catalunya, que segons Calderer està compromès a fer realitat el projecte cuinat en l’anterior mandat.

No serà el primer centre de recepció de carn de caça de la província, però sí el primer amb vocació supracomarcal. N’hi ha algun a Osona i al Montseny, però són més aviat locals. El que es vol inaugurar al Berguedà pretén atraure caçadors de comarques veïnes com el Bages, el Lluçanès, el Solsonès i fins i tot la Cerdanya.

caça centre de recepció de carn de caça Diputació de Barcelona Jesús Calderer

Estic amb tu

Comentaris