Els Mossos detenen un jove de Berga per estafar avis i robar-los més de 50.000 euros

Detenció important a Berga. Els Mossos d’Esquadra han localitzat el presumpte autor de 12 estafes a persones d’edat avançada. És un home de 24 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Berga, i hauria consumat una dotzena d’estafes d’un import total de 51.216 euros. A banda, els Mossos tenen constància de diverses temptatives d’estafa que enfilen la quantitat fins a 55.084 euros.

L’estafador utilitzava sempre el mateix ‘modus operandi’: contactava amb les víctimes –la majoria, persones d’edat avançada- fent-se passar per un treballador d’una entitat bancària. Amb el pretext d’evitar que fossin víctimes d’una estafa, aprofitava per accedir a les seves dades bancàries. Un cop les tenia, realitzava extraccions bancàries o feia compres d’aparells electrònics.

Després de diverses gestions d’investigació aquest diumenge passat, 10 de novembre, els Mossos van localitzar i detenir el presumpte autor dels fets a Berga. La investigació continua oberta, ja que no es descarta que el detingut estigui implicat en més fets. El detingut va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de Berga dimarts.

X