Berga

La baldufa, protagonista d’una Fira del Joc i de Nadal de Berga més inclusiva

La baldufa, protagonista d’una Fira del Joc i de Nadal de Berga més inclusiva

La baldufa serà la reina de la festa a la Fira del Joc i de Nadal de Berga. Aquest 2019 l’organització aposta per reivindicar la baldufa com a joc tradicional i triplica l’espai que hi dedicava en edicions anteriors. A diferència d’altres anys, aquest desembre hi haurà tres persones encarregades de difondre el coneixement sobre la baldufa. També s’incorporarà un espectacle de gran format durant la fira dedicat a les baldufes. La mostra serà el 6 de desembre i ocuparà el passeig de la Indústria.

La iniciativa serà organitzada, un any més, per l’Ajuntament de Berga i la Companyia de Jocs l’Anònima. En aquests anys de trajectòria, la Fira del Joc i de Nadal s’ha convertit en un dels espais de joc intergeneracional més destacats de la ciutat. Com és habitual, dividirà el Vall en quatre espais de joc i una zona de parades de productes relacionats amb el Nadal. La mostra comptarà amb establiments especialitzats en jocs i joguines, però també espais de jocs al carrer, una ludoteca, jocs gegants, tallers i activitats per a tots els públics.

Els jocs tradicionals africans i els campionats, altres novetats

La fira inclourà un nou espai sobre el joc tradicional africà, un taller de creació de jocs de temàtica boletaire i també hi haurà espais dedicats a la robòtica i els trencaclosques.

A banda, aquest any també hi haurà campionats perquè els visitants puguin demostrar les seves habilitats jugant al Troia (GDM), el Funky Pollo (Mercurio) o el Sushi Go! (Devir). A més, els infants podran gaudir d’una sessió de contes amb les rondallaires Gemma i Antònia i l’espectacle dedicat a les baldufes, a càrrec de la companyia Penèlope i Aquiles.

fira-joc-nada-berga-2019-presentacio-1

Presentació de la fira, amb la regidora Roser Rifà i l’organitzador Òscar Garcia. MARC CANTURRI

Fira inclusiva i solidària

La mostra també promourà la inclusió ja que incorporarà persones amb discapacitat a l’equip de voluntaris i voluntàries de la fira per dinamitzar algunes de les activitats. Actualment, la fira compta amb gairebé una trentena de monitors i monitores, als quals, s’hi sumaran vuit persones de dues entitats socials. Òscar Garcia, de la companyia de jocs l’Anònima ha explicat que “en altres fires del mateix àmbit s’han portat a terme experiències similars que han tingut una resposta molt positiva”.

D’altra banda, el Banc de Sang i Teixits també participarà a la fira promovent l’acapte de sang a través d’una nova jornada de donació, que es farà a la plaça Cim d’Estela, de 10 del matí a 2 del migdia.

5.000 euros de pressupost

L’Ajuntament de Berga ha destinat 5.000 euros a l’organització de La Fira del Joc i del Nadal. El certamen espera rebre entre 2.000 i 3.000 visitants que podran gaudir de l’ampli ventall d’activitats relacionades amb el joc des de 10 del matí a 2 del migdia i de 4 a 8 de la tarda.

Fira del Joc i del Nadal

Estic amb tu

Comentaris