385.000 euros per acabar la renovació de l’enllumenat de Gironella i eliminar més barreres arquitectòniques

Nova subvenció per a l’Ajuntament de Gironella. L’IDAE (Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energia, del govern espanyol) ha concedit un ajut de 385.127,17 euros al municipi perquè inverteixi en actuacions de millora urbana i eficiència energètica. Amb aquests diners, el municipi acabarà la renovació de l’enllumenat públic a tecnologia LED i continuarà amb l’eliminació de barreres arquitectòniques.

La renovació de l’enllumenat públic es va inicial a finals de l’any 2017. En línies generals, l’actuació contempla renovar 1.284 dels 1.623 punts de llum existents. També s’actualitzaran 15 dels 27 quadres de llum del municipi i permetrà un estalvi energètic del 46,03%.

Una part de l’ajut s’invertirà en la millora de la mobilitat urbana. En concret, es crearan itineraris més segurs per als vianants per promoure la mobilitat a peu. En aquesta línia, s’adaptaran i s’ampliaran voreres, i s’implantarà nova senyalització horitzontal.

Totes aquestes actuacions se sumaran a les obres de millora de l’accessibilitat que s’han fet en els últims anys, com ara l’adaptació de passos de vianants o la creació d’un nou vial de sortida al barri de Cal Blau.