La Fira de la Puríssima de Gironella s’allarga fins la tarda i incorpora sessions de cuina en directe

El blat de moro escairat, les parades d’artesans, el Nadal, el comerç i la cultura. Tots aquests ingredients, sumats, formen un any més la Fira de la Puríssima de Gironella. Com cada desembre la fira serà el pròleg de les festes de Nadal a la Perla del Llobregat, del 5 al 9 de desembre. A més, el plat estrella, la fira nadalenca, d’artesania i tradició del diumenge, dia 8, s’allarga fins la tarda i no acabarà al migdia com passava fins ara.

El mateix diumenge hi haurà diversos actes destacats, com el 30è tast de blat de moro escairat, que aquest any presidirà el xef de La Destil·leria de Gironella Eric Ochoa. Serà a 2/4 de 12 del matí a la Placeta. També hi haurà la tradicional exposició de pessebres, una innovadora exposició d’artistes locals a Cal Vermell i una cercavila de gegants i grallers per tot el poble.

Però la fira va més enllà del diumenge i, fins i tot, del pont. De fet, l’acte inaugural serà dijous, dia 5, a 2/4 de 10 de la nit, amb el sopar a La Destil·leria. El regidor de Promoció Econòmica de Gironella, Santi Felius, ha explicat en roda de premsa que La Destil·leria agafarà protagonisme durant aquesta Puríssima, pocs dies després que el xef Xevi Poll hagi estat guardonat com un dels millors del país en receptes asiàtiques.

Les activitats continuaran l’endemà, dissabte, amb una visita teatralitzada per conèixer la història de Gironella, a partir de les 12 del migdia, a càrrec de La Paparra Teatre. El mateix dissabte, a les 6 de la tarda, hi haurà l’encesa de llums de nadal; i a 2/4 de 8 començarà la quina organitzada per l’Atlètic Gironella que acabarà amb el Retrofest al Local del Blat.

Cuina de nivell en directe

Una de les grans novetats d’aquesta Puríssima a Gironella és el GastroGironella. Consisteix en dues sessions de cuina en directe: una, popular; i l’altra, dirigida a professionals de la gastronomia. Totes dues són gratuïtes però amb places limitades. Per assistir-hi, cal reservar plaça a través de l’aplicació de l’Ajuntament de Gironella. Totes dues sessions seran a l’Església Vella i comptaran amb la col·laboració de L’Escairador.

La sessió de cuina en directe popular serà diumenge, a les 6 de la tarda, a càrrec d’Ada Parellada, xef del restaurant Semproniana. Els assistents podran veure una de les millors cuineres del país en acció, cuinant a pocs metres dels ulls, i podran analitzar tots els detalls gràcies a les pantalles que s’instal·laran al mateix local de l’Església Vella.

La sessió per a professionals serà dilluns, a les 11 del matí, ja que és el dia que els restaurants acostumen a fer festa. En aquest cas, la conduirà Francesc Rovira, xef de La Fonda Xesc de Gombrèn, i l’Associació d’Hosteleria i Turisme del Berguedà. La sessió és oberta a xefs, però també a botiguers i professionals de tota mena d’àmbits que tractin el menjar.

La Puríssima enceta la campanya comercial de Nadal

Aquest Nadal l’Associació de Comerciants de Gironella planteja un nou joc per divertir els clients. En ‘Xipet’, el personatge que l’any passat ja va protagonitzar la campanya de Nadal, torna amb ganes de jugar. Aquesta vegada els clients podran adquirir el tauler de joc en qualsevol establiment col·laborador per un euro, i a partir d’aquí hauran de completar els 86 cromos que es repartiran en 57 establiments.

Qui aconsegueixi completar el tauler, l’haurà de validar en qualsevol comerç adherit (s’identificaran amb un arbre a la façana, com el que apareix a la foto d’aquesta notícia) i entrarà en el sorteig d’una tauleta electrònica (tablet). També se sortejaran vals de descompte que, sumats, s’enfilen als 500 euros.