Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

Cultura

Editen un llibre sobre la vida a les masies rurals del Berguedà des de l’edat mitjana

Editen un llibre sobre la vida a les masies rurals del Berguedà des de l’edat mitjana

La col·lecció Temes d’Etnologia de Catalunya acaba de publicar una monografia inspirada en el Berguedà. L’ha escrit Maria del Agua Cortés Elía i parla del modus vivendi a les masies de la comarca des de l’edat mitjana. Es titula ‘De bona casa, bona brasa. La casa i l’espai domèstic rural al Berguedà’.

El llibre tracta els espais interiors de les masies i n’analitza la seva transformació en diferents etapes històriques. Al llarg del relat, Maria del Agua Cortés aprofundeix en l’ús dels espais, l’adaptació als recursos disponibles o les relacions entre els residents en una mateixa casa.

‘De bona casa, bona brasa’ és el resultat d’una recerca que va començar l’any 2007 al Berguedà. S’ha escollit la comarca perquè forma part de “l’anomenada Catalunya vella, un territori amb unes característiques específiques”. A més, la comarca té la singularitat de tenir dues cares: el sud, amb extenses planes entre turons, amb predomini de l’agricultura; i el nord, un territori de muntanya que és una porta dels Pirineus.

DE-BONA-CASA-BONA-BRASA-coberta-1_page-0001

bona brasa De bona casa Maria del Agua Cortés

Estic amb tu

Comentaris