Marc Elias guanya el Concurs de Fotografia del Berguedà

Ja hi ha guanyador del Concurs de Fotografia del Berguedà-Memorial Joan Ribera i Fornells. És el berguedà Marc Elias, amb la seva imatge ‘On el Cadí i Ensija s’uneixen’. El jurat l’ha escollit com la millor d’entre les 128 que es van presentar. Elias va rebre el premi en la gala del certamen que es va celebrar divendres passat, 6 de desembre, al monestir de Sant Llorenç, a Guardiola de Berguedà.

A banda del premi per a Elias, se’n van donar d’altres. En la categoria especial –dedicada al patrimoni industrial- es va reconèixer l’obra de Carles Alasraki, que va presentar la fotografia ‘Viladomiu Nou’. A més, Jordi Rusiñol va guanyar el premi Guardiola de Berguedà amb ‘Circumpolar a l’Estret’. Cadascun dels tres premis estaven dotats amb 360 euros i un trofeu recordatori de la família Ribera. A banda, el jurat va decidir repartir tres accèssits, el màxim que permeten les bases: van ser per a Toni Barbany, Mercè Mayol i Sergi Boixader.

El jurat d’aquesta tretzena edició dels premis ha estat format per Isabel Casellas, Manel Escobet, Josep Pont i Roca, Santi Suso i Xavier Pedrals.

Els tres grans premis de la gala

On-el-Cadí-i-Ensija-suneixen

‘On el Cadí i Ensija s’uneixen’, de Marc Elías, primer premi del concurs.

Viladomiu-Nou

‘Viladomiu Nou’, de Carles Alasraki, premi especial sobre colònies industrials.

Circumpolar-a-lEstret

‘Circumpolar a l’Estret’, de Jordi Rusiñol, premi Guardiola de Berguedà.

La participació es manté per sobre del centenar d’obres

Ha estat una bona edició del certamen pel que fa a les xifres. La participació s’ha estabilitzat per sobre del centenar, després d’una sèrie d’edicions de creixement exponencial. Aquest any hi ha hagut 128 aspirants; l’any passat n’hi van haver 179; el 2017, se’n van presentar 99; i fa quatre edicions, 68. Els premis, doncs, es consoliden.