El Govern de la Generalitat ja té el projecte de la incineradora de Cercs

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ja té el projecte de la incineradora de Cercs. Va arribar a mans del Govern divendres passat, segons ha reconegut en sessió de control al Parlament el conseller, Damià Calvet. El departament n’estudia ara “la suficiència”: “Nosaltres no ens basarem en intuïcions i en el que diu Twitter, nosaltres ens basarem en Excels”.

El diputat dels comuns Marc Parés ha preguntat directament pel projecte de Cercs al conseller de Territori durant la sessió de control d’aquest dimecres al matí. Parés li ha demanat directament si la conselleria aprovarà la moratòria que demanen les plataformes contra la incineració, per evitar que es construeixin noves incineradores al país.

Calvet no ha tancat la porta a la incineradora de Cercs: “La jerarquia en la gestió de residus ens ve d’Europa. L’activitat de gestió de residus que porta més gasos d’efecte hivernacle són els abocadors i, per això, les directrius europees ens diuen que hem d’acabar enviant-hi només el 10% dels residus que generem, l’any 2035. De camí a aquestes xifres, hem de pensar que fem amb els residus que generem i ara mateix tenim diversos projectes sobre la taula que hem d’avaluar, i un d’ells és el de Cercs”.

Parés ha insistit que l’oposició al territori és “molt gran” i Calvet ha respost que, en l’estudi del projecte, “tindrem en compte l’opinió del territori, com no pot ser d’una altra manera”.

X