La Corrida incorpora una versió infantil de la festa

La Corrida de Puig-reig tindrà una versió infantil per primera vegada, aquest 2020. Serà aquest divendres, 17 de gener, i encetarà el cap de setmana dels grans actes de la tradició. El regidor de Festes de Puig-reig, Cristian Pérez, ha explicat en roda de premsa que l’objectiu és “que els nens comencin a fer-se seva la festa i, amb el pas dels anys, tinguin ganes de participar-hi”. “Estem formant pedrera”, han celebrat en la mateixa roda membres de l’organització.

La Corrida infantil tindrà bona part de les tradicions que caracteritzen la gran. L’Ajuntament ha anul·lat la majoria dels actes que s’acostumaven a fer el divendres de Corrida per destinar gran part de la jornada als més petits. Així, a les 9 del matí s’encetarà el dia amb l’esmorzar de botifarra i pa a les escoles. A les 10 es lliuraran els estendards als banderers i  hi haurà la cercavila pel centre del poble, amb el tradicional ‘joc de cintes’ davant el Cafè Nou.  A la tarda també hi haurà una activitat infantil sobre la Corrida a la biblioteca, a 2/4 de 6 (17.30h).

A banda del dia dels infants, el programa manté força l’estructura d’anys anteriors. Una de les poques novetats que incorpora és l’espectacle de Doma Natural en llibertat i volteig, a càrrec de Miron Bococi. Serà dissabte, a la 1 del migdia, a l’avinguda 1 d’Octubre.

La trofeu del diumenge fa 25 anys

El plat estrella del cap de setmana serà, un any més, les curses d’animals de diumenge a la tarda. El 25è Memorial Francesc Lladó reunirà rucs, ponis, cavalls creuats, pura raça àrabs i pura sang anglesos. En total, ha explicat l’organització, hi haurà en joc fins a 2.000 euros en premis. Tot plegat, a partir de 2/4 de 4 de la tarda (16.30h), al circuit de La Corrida.

Al matí també hi haurà festa per tot el poble. Entre els actes principals hi ha el lliurament d’estendards als banderers, que aquest any són Júlia Gispets (Cavalls), Mossèn Josep Solà (Mules) i Laia Ferreras (Rucs). A més, aquest any l’Ajuntament farà quatre reconeixements a persones o entitats vitals per a l’èxit de la festa: es tracta de Josep Vilajosana, Maria Engràcia Dolla, Elisa Calvo i Mans Solidàries. Els reconeixements, però, seran dissabte a les 7 de la tarda, coincidint amb la rebuda dels banderers.

Pel que fa a diumenge, l’organització calcula que hi haurà una quarantena de carros i un centenar d’animals a la cercavila que recorrerà el poble a partir de 2/4 de 12 del matí, acompanyada de gegants, grallers, hereus i pubilles de Catalunya, templers i músics. Serà just després del lliurement d’estendards i abans de les sardanes i el dinar al poliesportiu.

L’antiga biblioteca, un altre punt calent de la festa

Puig-reig ha inaugurat aquest gener la sala polivalent de l’antiga biblioteca. L’ha batejat com La Sala. Per la Corrida, l’Ajuntament posarà l’equipament a prova i el convertirà en un dels punts de major activitat del poble durant tot el diumenge. S’hi farà una tómbola benèfica contra el càncer, una exposició del concurs d’Instagram 2019 i una exposició del concurs de dibuix.