Agilitzen la renovació del descompte del Túnel del Cadí: es pot renovar per internet a qualsevol hora

Més de la meitat dels abonats al descompte del túnel del Cadí hauran de renovar-lo aquest 2020. El Consell Comarcal del Berguedà calcula que a 7.678 persones se’ls acaba el descompte aquest any, i ha aplicat millores al seu web per facilitar que facin el tràmit a través d’internet. Actualment, hi ha 14.430 descomptes donats d’alta a la comarca.

A banda, la majoria de les gairebé 8.000 persones que se’ls caduca la renovació aquest any hauran de fer el tràmit durant els mesos de primavera. Això fa preveure un ‘overbooking’ a les oficines del Consell Comarcal entre abril i juny. Per evitar-ho, el Consell ha agilitzat la tramitació online de les renovacions. A més, des d’aquest any, les renovacions es podran fer fins a tres mesos abans que el descompte caduqui.

El tràmit és senzill i ràpid fent ús de l’IDCAT, el certificat digital que la Generalitat posa a disposició dels catalans perquè es comuniquin amb l’administració. Aconseguir l’IDCAT també és senzill i ràpid: n’hi ha prou aportant el DNI, la targeta sanitària i un número de telèfon. Un cop es gaudeix de l’IDCAT, renovar el descompte del Túnel del Cadí és àgil i es pot fer sense cues, a través d’internet, a qualsevol hora del dia.

El conseller Jordi Sabata ha explicat en roda de premsa que “som conscients que la ciutadania encara no està digitalitzada i té por de fer tràmits a través d’internet, però podem assegurar que les dades que facilitin són segures”. En la mateixa línia, el president del Consell, Josep Lara, ha afegit que la renovació és un tràmit realment senzill i, fer-la electrònicament, “és un moment”.

Lara també ha aprofitat la roda de premsa per recalcar que el descompte del túnel del Cadí no perilla en cap cas: “És un acord que en el seu moment vam adoptar, juntament amb la Cerdanya i l’Alt Urgell, i res ens fa pensar que es pugui acabar”. Les persones que renovin o es donin d’alta del descompte en podran gaudir durant els propers tres anys.

Qui pot beneficiar-se del descompte?

Els residents al Berguedà, les persones que hi treballin o aquells que hi tinguin fills escolaritzats. En tots els casos d’alta, és necessari omplir la sol·licitud i aportar el document acreditatiu d’empadronament, el certificat bancari, una còpia o l’original del DNI i del carnet de conduir i el document emès pel Servei Català de la Salut, que es pot aconseguir a l’ambulatori. Consulta tota la documentació necessària, AQUÍ.

En el cas de les altes, és preferible aportar tota la documentació de manera presencial, a les oficines del Consell, malgrat que també s’accepten en format digital a través d’internet.

X