Recorrent la Ciutat de la Llum en pocs dies

Què podem veure a París en pocs dies?

Malgrat tot, hem acceptat la difícil tasca de fer una breu guia de turisme per viatjar a París i a les seves principals atraccions. Així que fem una primera presa de contacte amb la ciutat.

La Piràmide del Louvre i el seu museu

Són molts els símbols de París, i la piràmide del Louvre és un d’ells. Un cop allà, tens l’excusa perfecta per visitar el seu interior. Hi trobaràs una sèrie de sales enormes que contenen algunes de les obres d’art de més reconeixement mundial, com és el cas de Gioconda de Da Vinci.

A la part del darrere del museu, hi ha un parc que forma part dels jardins del Palau Reial, el Jardí de les Teuleries. El seu recorregut dura uns 20 minuts i permet arribar fins la Plaça de la Concòrdia.

La Plaça de la Concòrdia

És una elegant plaça situada als peus dels Camps Elisis. La plaça, caracteritzada per una majestuosa elegància, va ser construïda als voltants de mitjans del segle XVIII en honor a Lluís XV “el ben amat”.

Al centre de la plaça, flanquejada per dues esplèndides fonts, es troba l’obelisc egipci de Luxor, del segle XII a. C., que es va donar a França el 1836.

L’obelisc, ubicat al centre de la plaça durant les intervencions realitzades entre 1836 i 1846 per l’arquitecte Jakob Ignace Hittorff, es troba al llarg de l’eix històric de París, la línia imaginària que connecta monuments i edificis a París, creant una magnífica perspectiva.

A més a més, la plaça té una ubicació ideal per descobrir París i les seves principals atraccions, inclòs els Camps Elisis, el jardí de les Teuleries i la Madeleine.

Des d’aquest punt, pots gaudir de vistes meravelloses, és molt recomanable visitar-la a la tarda, perquè trobaràs un dels panorames urbans més evocadors del món.

Riu Sena

El Sena el veuràs diverses vegades, perquè creua tota la ciutat i atorga un impressionat aspecte. Part de les atraccions del Sena són els més de 30 ponts que el travessen, especialment el pont Alexander III, un dels més macos per la seva decoració a la part frontal.

Els Camps Elisis

La millor manera de recórrer els Camps Elisis i els seus voltants és a peu. Hi ha molts restaurants, cafeteries i botigues de roba de marques reconegudes. El més bo, és que els souvenirs s’adapten a la mida de la teva butxaca.

El Barri Llatí

Aquí ens trobem en un dels districtes més famosos de la ciutat, una zona multicolor on pots trobar menjar ràpid i petits cafès, franquícies de roba i llibreries especialitzades o botigues de vinils. En resum, un veïnat en el què es combina cultura i consumisme.

La reforma haussmaniana va tocar aquesta àrea, amb la creació dels bulevards  St. Michel y St. Germain, que van deixar el lloc amb l’aspecte urbà del passat, amb places i carrerons estrets.

El nom ve de la funció històrica del barri, la d’un centre d’estudis. És aquí, de fet, on es troba la Universitat de París des del segle XII.

Els jardins de Luxemburg

És un dels parcs més macos i populars del món. Allà hi trobaràs un estany on fer-te fotos estil postal i un vaixell de fusta.

Sagrat Cor

Un dels llocs preferits del turisme. L’entrada a la basílica és gratuïta, un detall que s’aprecia molt durant les vacances.

Moulin Rouge

Aquest cabaret parisenc del segle XIX, ubicat al barri vermell, continua sent molt popular entre els bohemis d’ahir i d’avui.

Torre Eiffel

Finalment, podem acabar la visita a París amb el seu símbol més gran, la Torre Eiffel, construïda a finals del segle XIX.

Aquesta estructura és la que domina tot el paisatge urbà de París. Si hi ha bon clima a la ciutat, no dubtis en pujar-hi, té un total de 1.665 esglaons fins al seu zenit. Si ho prefereixes, pots agafar l’ascensor, encara que és una mica més car.

París enamora, i més si decideixes fer un volt, encara que sigui breu, per cada un d’aquests indrets plens d’història.

X