L’aigua de Puig-reig recupera la terbolesa d’abans del temporal

Puig-reig ha restablert la normalitat en la seva xarxa d’aigua potable. La setmana passada, hores després del temporal, l’Ajuntament va desaconsellar beure i cuinar amb aigua de l’aixeta al municipi. El motiu és que el nivell de terbolesa de l’aigua estava lleugerament per sobre del límit permès.

Aquest dimarts, però, el consistori ha emès un comunicat on informa que s’ha recuperat el nivell de terbolesa d’abans del temporal.

EPZPlGpWAAAmEh6

L’alcalde del poble, Josep Maria Altarriba, va explicar la setmana passada a l’Aquí Berguedà que a Puig-reig hi ha “un sistema de control eficient” que ha permès detectar la irregularitat. “Hi ha municipis que no el tenen i segurament ni se n’haguessin adonat”, va afegir.

L’alcalde també va assegurar que l’augment era mínim, però prou significatiu per desaconsellar a la població no cuinar ni beure amb aigua de l’aixeta.

Altarriba, a més, va explicar que “afortunadament no hem de lamentar els desperfectes en els pous de captació” que sí que han patit alguns pobles del nord del Bages. Els pous de Puig-reig van quedar intactes, malgrat que el Llobregat va baixar amb un cabal pràcticament inèdit després de l’obertura de comportes a la presa de la Baells.