Dos joves europeus passaran nou mesos a Grup Horitzó dins un projecte de voluntariat

Una voluntària de l’illa de Curaçao i un voluntari de Milà passaran nou mesos al Berguedà, col·laborant a Grup Horitzó. Són els primers dos beneficiats del projecte de voluntariat europeu de l’entitat berguedana, dins el programa European Solidarity Corps.

El projecte està subvencionat íntegrament per la Comissió Europea a través de l’Institut de Joventut (INJUVE) i permet que joves europeus d’entre 18 i 30 anys puguin fer trasques de voluntariat fora del seu país durant un màxim d’un any. L’experiència és totalment gratuïta per als joves, ja que inclou els costos del viatge, l’allotjament, el menjar i diners de butxaca durant tota l’estància.

Al final del procés, els joves obtindran el Youth Pass, un certificat on es contemplen les competències apreses, així com un títol pel nivell de llengua adquirit. Es tracta d’un procés d’aprenentatge no formal i d’intercanvi que els permet sortir de la zona de confort i endinsar-se en la nostra cultura, alhora que nosaltres ens enriquim de noves perspectives i cultures.

Aquests projectes contemplen tant la tasca solidària dins de l’entitat com la seva inclusió dins de la comunitat. Per això, Grup Horitzó considera que aquest projecte és “molt enriquidor tant per a l’entitat com per a la comarca del Berguedà”, obrint les nostres portes a persones d’àmbit internacional.

A més de rebre voluntaris d’altres països, Grup Horitzó pot realitzar tasques com a organització d’enviament, és a dir, podem actuar com a entitat de suport pels joves catalans que vulguin desenvolupar un projecte del programa European Solidarity Corps en un altre país, sobretot en el període previ a la partida.