Quatre farmàcies de Berga instal·len més desfibril·ladors a peu de carrer

Les farmàcies han fet més testos per a escoles en una setmana que en tot el primer trimestre. ARXIU

Berga segueix caminant cap a una cardioprotecció total. Quatre farmàcies de la ciutat han comprat un desfibril·lador cadascuna i l’han col·locat just davant de la botiga, al carrer, perquè els ciutadans en puguin fer ús en qualsevol moment del dia. La iniciativa es va anunciar fa mesos per l’Associació De Tot Cor, que vetlla per cardioprotegir la ciutat des de fa temps, però s’ha fet realitat aquesta mateixa setmana.

Les farmàcies que han col·locat desfibril·ladors al carrer són la Farmàcia Álvarez (Gran Via), la Farmàcia Cosp (passeig de la Pau), la Farmàcia Badia (passeig de la Indústria) i la Farmàcia Saz (avinguda del Canal Industrial). A banda, la Farmàcia Vila (carrer Major) també ha vist amb bons ulls la iniciativa i s’ha compromès a adquirir un desfibril·lador i treure’l al carrer, si en algun moment es creu oportú canviar de lloc el que hi ha a la llar d’avis, a escassos metres de l’establiment farmacèutic.

IMG_20200210_141235

photo_2020-02-11 09.01.28

photo_2020-02-11 09.01.53

Encara hi ha desfibril·ladors en edificis tancats

Actualment la ciutat de Berga disposa de 12 desfibril·ladors, amb els quatre que s’han instal·lat a les farmàcies. Un d’aquests desfibril·ladors municipals és mòbil i va sempre al cotxe patrulla de la Policia Local. Dels altres 7, n’hi ha quatre a l’exterior i tres a l’interior d’edificis.

En els últims mesos l’Ajuntament ha tret a l’exterior els desfibril·ladors que eren a l’Ajuntament, a la Llar d’Avis i al pavelló poliesportiu. Aquests tres se sumen al que ja hi havia a Queralt. Però ara la vertadera cita pendent és amb els altres tres dispositius, que segueixen sent en espais interiors que, de nit, queden tancats i, per tant, no se’n pot fer ús. Es tracta dels desfibril·ladors del teatre municipal, el pavelló de Suècia i el camp de futbol. L’Ajuntament de Berga s’ha compromès a treure’ls tots tres en els propers mesos.

X