Guardiola talla l’entrada nord cada diumenge per evitar que els cotxes passin pel poble a tota velocitat per esquivar les cues

Mesura especial de circulació a Guardiola de Berguedà. L’Ajuntament ha anunciat que tallarà l’entrada nord al municipi cada diumenge a la tarda, tant bon punt es formin retencions a la C-16. L’objectiu és evitar que els cotxes que hi ha atrapats a la carretera deixin de passar a tota velocitat pel municipi per esquivar les cues. Els veïns de Guardiola o els conductors que vulguin fer parada al municipi durant l’operació tornada podran entrar-hi per l’altre accés, pel sud del poble.

La C-16 fa setmanes que viu diumenges intensos, en motiu de la temporada d’hivern i la tornada de milers de famílies de l’àrea metropolitana de Barcelona que aprofiten el cap de setmana per anar a esquiar a la muntanya. De fet, les retencions ja es produeixen en sentit nord els divendres a la tarda, col·lapsant també el centre de Berga, entre d’altres.

Tot això, mentre el Govern segueix estudiant les al·legacions al projecte de millora de la C-16 entre Berga i Bagà. Territori hi vol fer un tercer carril reversible amb barrera mòbil per acabar amb les retencions reiterades de cada cap de setmana. La idea del Govern era licitar les obres a finals d’aquest any, però les darreres informacions apunten que el tràmit s’endarrerirà uns mesos més i no serà fins, com a mínim, a principis del 2021.

X