Cercs

La CUP pressiona el Govern per la moratòria que impedeixi noves incineradores

La CUP pressiona el Govern per la moratòria que impedeixi noves incineradores

Nova acció de pressió al Govern de la Generalitat a la vista perquè aturi el projecte de la incineradora de Cercs. La CUP presentarà una moció per iniciar una moratòria amb caràcter urgent dels nous projectes d’incineració de residus, com el que es vol instal·lar a la central tèrmica de Cercs.

Segons ha confirmat l’Aquí Berguedà, aquest dijous es farà la interpel·lació al Parlament amb la idea que la moció es debati en el ple de la primera setmana de març.

La proposta dels cupaires també exigirà que se suspengui qualsevol tramitació que tingui relació amb incineradores fins que s’aprovi la nova llei de Prevenció de Residus. En relació a aquesta nova normativa, la CUP també reclama que incorpori un pla de tancament i desmantellament de les incineradores existents.

Els cupaires defensen que “en el context de greu emergència climàtica actual, la incineració de residus no pot formar part de la solució”. Per això, entenen que “cal fer un viratge clar cap a un canvi de model de producció, distribució i consum on la prevenció reguli eficaçment el mercat per garantir que no es produeix res que no sigui reutilitzable, fàcilment reciclable i compostable i lliure de productes nocius pel medi i la salut”.

CUP Govern incineradora Parlament

Comentaris