Runa a Sac - Containers del Berguedà

Berga, Societat

Ginkgo encara una nova primavera d’actes benèfics per recaptar diners per al càncer

Ginkgo encara una nova primavera d’actes benèfics per recaptar diners per al càncer
Diversos activistes implicats en la primavera de Ginkgo, amb el regidor de Berga Ivan Sànchez. MARC CANTURRI

Tallers a les escoles, una xerrada, un concert, la caminada solidària, una exhibició de ballet i una arrossada. Ginkgo encara la seva primavera més transversal, però manté l’objectiu de les altres: fer activitats i conscienciar la societat per recaptar diners per al càncer. L’entitat suma l’ajuda de nous col·laboradors i manté les mans dels veterans.

Durant tota la primavera, Ginkgo farà tallers de broquetes de fruita a les escoles. Cada broqueta es vendrà a un euro en horari no-lectiu i els diners que es recaptin es destinaran a la investigació del càncer infantil. La presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, ha explicat en roda de premsa que els tallers també són “una manera que els nens vegin que menjar fruita també pot ser divertit”.

Els cinc casos a la comarca, lligats a la caminada solidària

Fernández ha explicat que hi ha cinc casos de càncer infantil coneguts a la comarca. Tots ells han anat lligats a una mobilització, encapçalada directament per les famílies i les escoles. “La població cada vegada n’està més conscienciada”, ha dit. A més, aquest any, Ginkgo ha decidit que els cartells de la caminada solidària del 15 de març els facin els alumnes de les cinc escoles que tenen algun cas de càncer infantil, és a dir, els centres d’Olvan, Casserres, Xarxa (Berga), Alfred Mata (Puig-reig) i Sant Salvador (Cercs).

La caminada solidària del 15 de març és un dels actes més consolidats de l’entitat. Aquest any manté el format, amb inici i final a la Font del Ros, i espera atraure tantes persones com en les darreres edicions. A més, conserva l’ajuda de la Unió de Botiguers i Comerciants de Berga, que s’encarregarà de fer les botifarres i els entrepans durant la jornada.

Una xerrada, un concert, una exhibició de ballet i una arrossada

Això no serà fins el març. Abans hi haurà altres actes destacats com la xerrada d’un representant de l’hospital Sant Joan de Déu al Pavelló de Suècia. Serà el 15 de febrer, sota el títol “El càncer infantil: el gran desconegut”.

La setmana següent el Pavelló de Suècia tornarà a ser l’epicentre benèfic de la ciutat. S’hi celebrarà un concert solidari a càrrec dels alumnes de l’Escola de Música de Berga i el Conservatori de Música dels Pirineus.

Una de les professores del centre, Carme Mascaró, ha explicat en roda de premsa que el concert tindrà tres blocs: d’entrada, actuarà un trio clàssic format per Ot Ortega (piano), Pau Farré (violoncel) i Martí Solà (flauta travessera); el segon bloc serà un solo en piano d’Ot Ortega; i el bloc final estarà protagonitzat per Biel Roca (piano), Núria Carreras (contrabaix) i Timothee Kamba (bateria). Serà divendres, 21 de febrer, a partir de les 9 del vespre.

Ja a finals d’abril, i havent superat la caminada del 15 de març, el següent acte primaveral contra el càncer serà una exhibició de ballet al Teatre Patronat. Serà el 18 d’abril, un dissabte, i estarà protagonitzada per alumnes de l’escola de ballet M. Alba.

La directora del centre, M. Alba Sánchez, ha explicat que hi ha una alumna, la Judit, que pateix càncer però “cada dia està més bé i això ens dona una il·lusió incalculable”. A més, ha dit Sánchez, l’exhibició també recordarà la Maria, una alumna que fa uns anys va patir càncer però no va sobreviure’l.

I finalment, el 7 de juny, Ginkgo i el club Correcamins de Cercs organitzaran una arrossada amb jocs de cucanya i pallassos a Cercs. “Serà una festa amb totes les lletres”, ha dit Romà Fernández, un dels impulsors de la iniciativa.

“Gràcies a Ginkgo, ara es parla de càncer”

Des de l’Ajuntament de Berga, el regidor Ivan Sànchez ha celebrat que “Ginkgo ha aconseguit fer del càncer una festa”. I ha afegit que “abans, del càncer, no se’n parlava, i ara no només se’n parla, sinó que s’ha aconseguit que es tracti una malaltia minoritària com el càncer infantil, i això és gràcies a Ginkgo”.

Ginkgo

Comentaris