Vilada, Política

Carme Cirera, regidora i exalcaldessa de Vilada, deixa la política municipal

Carme Cirera, regidora i exalcaldessa de Vilada, deixa la política municipal

Plega una història de la política berguedana. Carme Cirera, fins ara regidora a l’Ajuntament de Vilada i alcaldessa durant 10 anys (1995-2005), ha anunciat aquesta setmana que deixa la política després de més de mitja vida dedicant-s’hi. Des que es van constituir els ajuntaments per primera vegada en època democràtica (1979), Cirera només ha estat fora del consistori dues legislatures i mitja.

En declaracions a l’Aquí Berguedà, la regidora ha explicat que troba a faltar “més consens i diàleg” i considera que “aquesta legislatura no ha començat amb massa bon peu”. Tot plegat ha estat la gota que ha fet vessar el vas: “Ha arribat el moment de fer un pas al costat i deixar pas a noves generacions”. La seva substituta serà Ariadna Rodríguez.

De tots aquests anys a l’Ajuntament, Cirera se n’emporta “una gran experiència i l’oportunitat de conèixer molta gent”. Recorda d’una manera especial projectes com la zona esportiva, la remodelació de l’Ajuntament o el CAP, però matisa que “no serveix de res mirar al passat”. La fins ara regidora creu que “s’ha d’apuntar la mirada al futur”, i això passa per treballar per recuperar un caixer automàtic al poble i per revertir la tendència a la baixa de la població de Vilada.

L’Ajuntament de Vilada assegura que estarà sempre “en deute” amb Cirera

L’Ajuntament de Vilada ha emès un comunicat en les últimes hores lamentant la dimissió de Carme Cirera. En l’escrit, el consistori reivindica la tasca de Cirera com una persona que sempre ha estat “oberta al diàleg, a la negociació i sobretot al compromís”. L’Ajuntament, a més, assegura que sempre estarà “en deute” amb la regidora, “per haver ajudat a fer de Vilada un poble més viu”.

El comunicat sencer és aquest:

La Carme va ser durant 10 anys alcaldessa de Vilada i ha demostrat des de l’alcaldia i des de la seva posterior tasca com a regidora, estar oberta sempre al diàleg a la negociació i sobretot al compromís amb aquest consistori.

Prenent unes paraules seves li estarem sempre en deute per haver ajudat a fer de Vilada “un poble més viu”. Ella ha fet seu l’esperit de treball i de voluntat per fer créixer el nostre poble i per trobar sempre aquell punt comú que aconseguia que la tasca de l’equip tingués els seus fruïts.

Lamentem que la situació actual hagi posat punt i a part a la seva etapa com a regidora de l’Ajuntament de Vilada.
Des d’aquest consistori només podem respectar la decisió presa i desitjar tota la sort del món a la Carme en qualsevol aventura que emprengui.

Estem convençuts que la seves ganes de treballar pel poble seguiran intactes en alguns dels molts actes on ens trobarem.

Cal destacar la seva predisposició infinita en col·laborar amb les entitats del poble i sobretot en els diferents actes culturals i tradicionals que organitza com a integrant del grup ‘la Teia’.

Convençuts que seguirem comptant amb tu en moltes altres ocasions, només et podem dir: gràcies Carme.

El PSC agraeix la dedicació de Cirera

El Partit Socialista també ha agrait la tasca de Cirera durant tots aquests anys a l’Ajuntament. En un comunicat, la formació assegura que Cirera s’ha mostrat com “una persona propera, comprensiva, dialogant i molt eficient a l’hora de buscar recursos, prop de les altres administracions per tal d’impulsar la renovació, millora i creació de noves infraestructures, equipaments i serveis”.

El comunicat dels socialistes és aquest:

En el dia d’avui, 20 de febrer de 2020, la fins ara regidora a l’ oposició, a l’Ajuntament de Vilada, Carme Cirera Artigas, presentarà la renúncia al càrrec, per qüestions personals i poder-se dedicar a altres activitats de caràcter social i cultural.  Serà substituïda per la següent de la Candidatura “Fem Pinya per Vilada – CP”, Ariadna Rodríguez.

Carme Cirera, ha estat una persona totalment implicada en les activitats culturals i socials del municipi de Vilada, amb una llarga i profitosa dedicació a les tasques de Regidora, a l’oposició, i en el govern, i molt especialment al llarg dels 10 anys, com Alcaldessa ( 1995 – 2005).

Durant tota aquesta etapa, al servei del poble, s’ha mostrat com una persona propera, comprensiva, dialogant i molt eficient a l’hora de buscar recursos , prop de les altres administracions per tal d’impulsar la renovació, millora i creació de noves infraestructures, equipaments i serveis. Son moltes les obres, i serveis que Vilada, ha guanyat en els seus mandats, i son molts els serveis , obtinguts gràcies a la seva intensa i constant dedicació.

Avui, li agraïm la seva dedicació, i li desitgem una llarga i intensa activitat, en altres àmbits , tant en el poble com en altres indrets de la comarca.

Vilada per la República, l’altre grup de l’Ajuntament, també ha reaccionat a la dimissió:

Ajuntament de Vilada Carme Cirera

Comentaris