La generació del 98 s’endú el premi gran del Carnaval de Berga amb un impressionant cavall de Troia

Que el Carnaval de Berga s’ha convertit en una cursa entre generacions no és cap novetat. Els joves fa anys que porten animació i idees transgressores a un carnaval que creix sense parar. Ara bé, el que era impensable fins l’any passat és que una generació pugués lluitar pel premi gran de la festa: la millor carrossa. Doncs bé: ja fa dues edicions que el premi va a parar a una comparsa generacional. Si l’any passat van ser els del 96, aquest any qui ha trencat pronòstics ha estat la generació del 98.

La millor carrossa del carnaval de Berga 2020 va ser un gran cavall de Troia, rodejat de joves de 22 anys. El segon premi va ser per a la carrossa de l’Aladdin i el tercer, per la carrossa del gran arlequí.

En animació, els Brimo Heroes, disfrassats de neurones dels antiavalots, es van endur el primer premi i van revalidar el títol aconseguit l’any passat. La segona posició va ser per a la generació del 94, que va capgirar el conte del soldadet de plom per donar-li un missatge reivindicatiu en favor de les dones. I la tercera posició va ser per a la comparsa ‘Si em toques, punxo!’, representada per una sèrie de cactus dins de torretes.

Pel que fa a la millor comparsa, el primer premi va ser per a ‘Welcome to las Bergas’, un grup que va intentar eixugar el deute de l’Ajuntament en un casino. La segona posició va ser per a les llambordes del carrer Major, representades per la generació del 95. I la tercera plaça va ser per a uns debutants, la generació del 2002, que es va estrenar al carnaval amb la idea de deixar Berga en quarantena.

Pel que fa a les carrosses infantils, el primer premi va ser per als minions de Sant Joan, el segon per a la tribu zulú de Santa Eulàlia i el tercer per als xinesos i xineses de Vedruna.