Els onze punts de Gironella malmesos pel temporal Glòria

El temporal Glòria va provocar danys materials a Gironella de fins a 185.000 euros. Els serveis tècnics de l’Ajuntament han enllestit un informe que fixa tots els desperfectes que va ocasionar l’augment sobtat del cabal del riu, després que s’obrissin les comportes de la presa de la Baells. L’informe recull onze punts malmesos, amb actuacions que van dels 1.000 als 80.000 euros aproximadament.

escullera-font-balç

L’escullera de pedra granítica malmesa entre la Font del Balç i l’avinguda Catalunya. La reparació val 26.816,24 euros.

passarela-roques-riu
La passarel·la d’accés a les roques del Pont Vell, a tocar del Local del Blat. La reparació està valorada en 1.618,37 euros.

escullera-blat

Escullera malmesa a tocar del Local del Blat. Arreglar-la costarà 13.408,12 euros.

passera-riera-olvan

La passera de vianants de la Riera d’Olvan, que connecta el nucli històric i el Casal de la Gent Gran, va quedar completament inundada. Els danys costaran 27.203,22 euros.

cami-parc-riu-ruta-colonies

Caldrà subministrar grava al camí del Parc del Riu, que forma part de la ruta de les colònies i va quedar sota el riu durant hores. Solventar-ho costarà 2.897,73 euros.

cami-parc-riu-2

Un esvoranc va empetitir el camí del parc del riu. L’Ajuntament hi va intervenir d’urgència per garantir la seguretat dels vianants però la reparació definitiva costarà 16.760,15 euros.

grades-roques-pont-vell

Les grades del carrer del Riu, a tocar del Pont Vell, també van quedar malmeses per l’augment del cabal del Llobregat. Arreglar-ho costarà 5.445 euros.

lliscament-1

lliscament-2

Lliscament de terra i danys en tanques de fusta per culpa de la invasió del Llobregat al Canal de Cal Metre, al sud del nucli. És l’obra més costosa que hi ha a l’informe tècnic: 79.862,55 euros.

mur-brigada

La zona del magatzem de la brigada, a tocar de l’avinguda, també va patir danys. Caldrà una inversió de 6.704,06 euros.

paviment-zona-esportiva

Formigó arrencat entre la zona esportiva i el polígon Cal Ginyola. Caldrà pavimentar-ho, per 935,94 euros.

fabrica-bassacs-gloria

I, finalment, també cal restablir un mur de formigó a la fàbrica de Cal Bassacs. Costarà 3.347,76 euros.

X