Especial

Tenir cura del cotxe és allargar-li la vida

Tenir cura del cotxe és allargar-li la vida

Tothom qui té un cotxe per a ús privat sap la importància de tenir cura del seu estat per allargar al màxim la seva vida útil i poder fer amb ell tots els quilòmetres possibles. Malgrat tot, el ritme habitual de la vida, la situació econòmica i altres circumstàncies poden fer que la persona opti per descuidar el manteniment del seu vehicle.

Tal i com indiquen els experts de repuestosauto.es, això és un “greu error” perquè “a la llarga, estalviar uns euros ara en una reparació necessària o en el manteniment del cotxe, surt car, ja que aquest oblit segurament es transformi en una avaria més gran o inclús pugui arribar a inutilitzar el vehicle”, expliquen basant-se en molts dels exemples que aquests professionals de l’automoció veuen cada dia.

Millorar el cotxe per viatjar segurs

Un dels principals motius per tenir el cotxe en condicions òptimes i inclús per millorar poc a poc el seu estat, és el fet de garantir la seguretat dels passatgers. El fet que el vehicle tingui tots els seus elements (motor, rodes, etc) en perfecte estat, es tradueix en una millor resposta davant de qualsevol inconvenient que es pugui trobar a les carreteres i sortir-se’n de la millor manera.

Està demostrat que un turisme ben cuidat respon molt millor que un altre que no es troba en la millor de les situacions davant d’aquests escenaris. Per això, per la seguretat dels passatgers i conductors, s’ha de parar atenció a tots aquests detalls de manteniment i millores.

Estalviar a mig termini

Queda clar que molta gent allarga o inclús oblida les reparacions i manteniment necessaris del vehicle per motius econòmics. De vegades resulta complicat fer front a algunes factures de tallers o a la compra de peces. Això sens dubte és un error perquè, a mig termini, no realitzar el manteniment en el seu moment li sortirà més car. Convé realitzar un esforç en el moment que toqui fer el manteniment, reparació i millora, ja que malgrat sigui un pagament important, evitarà que el seu vehicle no passi la ITV, que el conductor sigui multat en un control policial o inclús que el vehicle acabi patint una avaria molt més greu.

Optimitzar la conducció

L’equilibri entre la seguretat i l’economia es troba en el fet que un vehicle ben cuidat optimitza la conducció i, per tant, és més segur i realitza menys despeses.  Un exemple molt senzill el trobem en les rodes: si no estan en les millors condicions, no només es condueix d’una manera més insegura, sinó que el vehicle ha de fer un esforç molt més gran a la carretera; això és tradueix en més despeses de benzina, patiment del motor, etc.

Està clar que un cotxe ben cuidat aporta més avantatges que desavantatges i que convé realitzar un exhaustiu control del vehicle i portar a terme les millores i manteniments necessaris per assegurar que el cotxe estigui de 10. Per això, sempre és millor posar-se en mans de professionals i fer servir peces de la millor qualitat: tot és poc quan dins del cotxe es porta una cosa tan estimada com la nostra pròpia vida.

 

Article patrocinat

Estic amb tu

Comentaris