El PSC de Berga proposa suspendre definitivament la Patum 2020

El PSC de Berga proposa suspendre definitivament la Patum 2020. El regidor del partit a la ciutat, Abel Garcia, ho ha exposat aquest dimarts en junta de portaveus amb l’objectiu de reinvertir els diners per reactivar la ciutat econòmicament.

El propi Garcia ha explicat a l’Aquí Berguedà que entén que és “una manera d’ampliar múscul econòmic de l’Ajuntament” i “invertir i vertebrar-nos per fer front a altres despeses”. Garcia considera que l’Ajuntament ha de començar a treballar per “fer bossa” amb la idea que, un cop la ciutat torni a la normalitat, es pugui liquidar el deute amb proveïdors i “crear un fons per acompanyar i treballar temes de reactivació econòmica”.

El regidor socialista és conscient que hi ha comerços que obtenen una part important dels ingressos anuals durant els dies de Patum. Amb tot, considera que es poden adoptar mesures per contrarestar aquesta mancança i que els diners previstos per a la Patum 2020 es poden destinar a la recuperació del teixit econòmic de la ciutat després de la crisi provocada pel Covid-19.

El govern de la ciutat (CUP) va anunciar fa setmanes que suspenia la Patum del juny però que deixava la porta oberta a celebrar-la passat l’estiu, al setembre. Tot i això, la pròpia regidora de Patum, Roser Valverde, va recalcar que l’opció de cancel·lar-la definitivament fins l’any que ve no estava descartada. De moment, el consistori no ha pres cap determinació al respecte, però el PSC ha obert un meló que de ben segur serà objecte de debat polític en les properes setmanes.

Els socialistes també demanen una reunió de tot el plenari

Una altra de les peticions del PSC en la junta de portaveus d’aquest matí ha estat una reunió dels 17 regidors del Ple en els propers dies. Garcia ha explicat a l’Aquí Berguedà que entén que “és un moment en què hi ha d’haver unitat i això passa per poder parlar tots 17 a la vegada”. L’alcaldessa, Montse Venturós, s’ha compromès a convocar la reunió en els propers dies, malgrat que hagi de ser de forma telemàtica.