PeuSA MAig 2020

Salut, Bagà

La residència de Baga frena el coronavirus i encadena quatre dies sense defuncions

La residència de Baga frena el coronavirus i encadena quatre dies sense defuncions

Quatre dies sense defuncions per primera vegada des de finals de març. La residència Salarich Calderer de Bagà ha aconseguit frenar el coronavirus després d’una setmana en què va registrar nou defuncions en sis dies. Tot i això, l’escassetat de tests del Covid-19 ha impedit comprovar que totes les defuncions hagin estat a causa del coronavirus. En total, des del 28 de març, la residència ha patit 21 defuncions.

En aquests moments, la residència de Bagà té 7 residents aïllats després d’haver donat positiu a la prova del Covid-19. També hi ha 23 residents aïllats degut als símptomes que presenten i un altre també aïllat degut a l’estret contacte que ha tingut amb persones amb símptomes.

La Salarich Calderer ha patit un dels principals brots de coronavirus detectats en l’àmbit de les residències de Catalunya. En total, el centre comptava amb 81 residents abans de l’inici del confinament. D’aquests, 21 han mort, malgrat que una part important d’ells no es va poder fer les proves i no s’ha pogut corroborar que el virus n’hagi estat la causa.

Amb tot, les dades proporcionades en els últims dies indiquen que el centre ha aconseguit contenir la pandèmia. Una de les principals mesures que la residència ha pres en els darrers dies és l’aïllament de tots els seus residents a les habitacions per tal d’evitar el contagi per creuament, tal com va informar l’Aquí Berguedà al cap de setmana.

coronavirus COVID-19 residència de Bagà Residència Salarich Calderer

Comentaris