Les Germanetes s’estabilitza: la majoria de positius continuen sense símptomes i no hi ha hagut noves morts

En la darrera setmana no hi ha hagut noves defuncions a la residència de Les Germanetes. A banda, la majoria dels positius –un 65% de la residència– continuen mostrant-se asimptomàtics, és a dir, no presenten símptomes del virus, tot i que en són portadors. A més, dues de les persones que van haver de ser hospitalitzades han rebut l’alta i s’espera que les altres quatre que resten a l’hospital puguin tornar a la residència aquesta setmana.

El regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament de Berga, Ivan Sànchez, ho ha explicat a l’Aquí Berguedà i ha avançat que, de cara a la setmana vinent, està previst que es facin noves proves PCR per actualitzar el mapa del Covid-19 a la residència. “En aquestes noves proves esperem que molts dels positius ja donin negatiu”, ha dit.

Una altra de les accions que es preveu fer en les properes setmanes és permetre que els residents que van marxar a casa puguin tornar al centre. Encara no hi ha data pels retorns, però el regidor confia que pugui ser “aviat”. Ara, ha dit, “confiem que el pitjor ja ha passat i l’únic que toca és seguir els protocols, que ha quedat demostrat que funcionen”.

Tampoc s’ha traslladat cap resident a la residència Catalunya de Manresa, malgrat que el CatSalut va confirmar la setmana passada que ho havia estudiat. Les Germanetes és una de les residències més àmplies de la demarcació, i això ha fet possible “una separació dels residents eficaç”, segons el regidor.

La residència ha estat un dels grans focus del Covid-19 en l’àmbit residencial del Berguedà, juntament amb la Salarich Calderer de Bagà. A la Sant Roc de Gironella i la Mont Martí de Puig-reig el virus també hi ha entrat, però ho ha fet amb una afectació menor fins ara. La resta de residències berguedanes segueixen sense casos positius confirmats.

X