‘La dansa de la vida’, el resultat del confinament d’una ballarina professional a Berga

Mantenir la forma física durant el confinament és clau per a qualsevol ballarina professional. La berguedana Clàudia Aligué, de 22 anys, va decidir tornar a casa, a Berga, tant bon punt es va aturar tota activitat a Bulgària, on treballa formant part de l’Òpera Estatal de Plovdiv. Per complir amb el seu propòsit, ha muntat un terra especial a casa per seguir ballant des de Berga.

A més, ha acceptat el repte d’un amic d’Alemanya de fer un vídeo expressant els seus sentiments confinats des de casa a través de la dansa. Ho ha fet des de l’hort dels seus avis, amb vistes privilegiades de Berga. “La cultura i l’art estan patint molt en aquesta crisi, i és una manera de donar-los visibilitat”, ha dit a l’Aquí Berguedà la protagonista. El resultat –amb la col·laboració d’Anna Orriols en la filmació i l’edició- és ‘La dansa de la vida’, un vídeo que convida a la reflexió sobre el confinament i els colors de la vida.

Ara la Clàudia està atenta de l’evolució del virus aquí però, sobretot, a Bulgària. Assegura que “sembla que van una mica més avançats que aquí” i confia “poder tornar abans que aquí es recuperi la normalitat total”. Mentrestant, assisteix a classes online des de Berga per mantenir la forma però reitera que “tant aviat com pugui tornaré”.

Trajectòria a l’alçada de pocs

La Clàudia va iniciar-se en la dansa a Berga i, més endavant, va continuar a l’Escola Olga Roig de Manresa. Després, a partir de les classes de la ballarina Tatiana Yerakhavets i, més endavant, al Centre de Dansa de Catalunya, amb Roser Moñoz i Joan Boix. Als 17 anys va ser becada per continuar els seus estudis a Amèrica, a la prestigiosa escola Joffrey Ballet NY i Chicago, respectivament.

Ha actuat al Concert Hall Plovdiv o al Teatre Romà Antic de Plovdiv. També ha protagonitzat papers de solista en òperes prestigioses i va ser seleccionada pel coreògraf rus Konstantin Uralsky, de l’Òpera d’Astrakhan, per una gira per la Xina, entre el desembre del 2019 i el gener del 2020.

X