Els bars de Berga que vulguin ampliar la terrassa han de presentar un croquis de la nova distribució a l’Ajuntament

L’Ajuntament de Berga permetrà l’ampliació de terrasses de bars i restaurants, de cara a la reobertura que molt probablement serà dilluns vinent, 18 de maig. Per poder ampliar el seu espai exterior, els negocis han de presentar una instància via telemàtica a l’Ajuntament on indiquin el nombre de taules de més que volen posar i incloent-hi un dibuix o croquis de la nova distribució.

Si l’ampliació de la terrassa comporta l’ocupació de la vorera d’altres edificis, caldrà aportar un escrit de conformitat emès per la propietat o persona que representi la comunitat de veïns. L’Ajuntament estudiarà la disponibilitat d’espais físics i zones de vianants per resoldre possibles problemes. També es limitarà la disposició de taules al 100% de les que té habitualment l’establiment: si un bar disposa de 4 taules en època normal, podrà sol·licitar una ampliació de l’espai per poder atendre aquestes 4 taules amb més espai entre elles, però en cap cas més d’aquestes 4.

La normativa diu que els bars i restaurants només podran omplir el 50% de l’aforament de les terrasses, per tal de respectar les mesures preventives. L’Ajuntament recomana tramitar les peticions el més aviat possible, adjuntant la documentació sol·licitada per agilitzar el tràmit administratiu.

Suspensió del cobrament de la taxa de terrasses durant l’estat d’alarma

Pel que fa a la taxa per a la instal·lació de terrasses a la via publica, l’Ajuntament no cobrarà aquesta ordenança als bars i restaurants durant el període comprès des de l’inici de l’estat d’alarma fins a l’autorització de l’entrada en la fase 1, és a dir, fins que puguin tornar a obrir. Així, el cobrament de la taxa es limitarà als dies hàbils d’ocupació i d’acord amb les limitacions establertes o possibles ampliacions autoritzades.

Tot i això, l’administració està treballant en una proposta per suspendre l’aplicació temporal de l’ordenança de terrasses durant el segon semestre de l’any 2020. El personal tècnic municipal està treballant per poder presentar aquesta proposta en el ple municipal de juny.

L’entrada a la fase 1, pendent del govern espanyol

Els bars i restaurants del Berguedà no podran fer ús de les seves terrasses fins que es decreti el pas a la fase 1 del ‘Pla per a la transició cap a una nova normalitat’, aprovat pel Consell de Ministres espanyol.

El pla estableix diverses fases de desescalada i, en aquest moment, el Berguedà és a la 0. Ara bé, si prospera la proposta de la Generalitat de Catalunya per a què la Catalunya Central, Lleida i Girona passin a la fase 1 del desconfinament, els bars i restaurants del municipi podrien obrir les terrasses a partir del dilluns, 18 de maig. En cas que el govern espanyol no aprovi la proposta de la Generalitat, el Berguedà seguirà amb les restriccions actuals de la fase 0.

La fase 1 de la desescalada recalca que els bars podran reprendre la seva activitat, però sempre mantenint la distància física d’almenys 2 metres entre les taules o, si s’escau, agrupacions de taules d’un màxim de 10 persones. Així mateix, serà necessari garantir la distància mínima interpersonal entre els clients i clientes.

X