La segona onada de proves confirma que només queden 13 positius a les Germanetes

La residència de les Germanetes també comença a encaminar-se per superar el Covid-19. Aquesta setmana s’ha fet la segona onada de proves a tots els residents i treballadors del centre i s’ha confirmat el que s’esperava: de la quarantena de persones que havien donat positiu en acabar les primeres proves s’ha passat a 13. Ho ha confirmat a l’Aquí Berguedà el regidor de Drets Socials de Berga, Ivan Sànchez.

Les proves també s’han fet a les setze persones que les famílies van decidir endur-se a casa i està previst que, en les properes setmanes, puguin anar tornant al centre. “Per això haurem d’esperar uns dies encara, però està previst que pugui ser el més aviat millor, seguint tots els protocols de seguretat”, ha explicat Sànchez. El regidor ha constatat que, a més, la majoria dels residents que encara han donat positiu són asimptomàtics. Per tant, són portadors del virus i el poden contagiar, però el seu cos no l’ha desenvolupat.

Sànchez també ha recalcat que, quan es van acabar les primeres proves, alguns residents que havien donat positiu ja feia setmanes que se l’havien fet i, probablement, ja haurien donat negatiu”. Amb tot, ha reiterat que “haver fet la prova a tots els residents va ser imprescindible per poder tenir un mapa de l’afectació a la residència i poder adoptar totes les mesures preventives necessàries”.

El nombre de defuncions fa setmanes que s’ha estabilitzat i, de fet, tots els residents que van haver de ser hospitalitzats ja han pogut tornar a la residència. Segons ha explicat el mateix regidor, la residència té previst “anar recuperant activitats per vetllar per la salut emocional dels residents”. En aquest aspecte, els propers dies alguns residents negatius ja podran fer sortides al jardí del centre, per exemple.

Pel que fa als treballadors, la majoria de baixes per Covid-19 ja s’han pogut reincorporar. També es manté el reforç de personal sanitari que el Departament de Salut ha fet al centre des de mitjans d’abril. De moment, les quatre persones que es van incorporar a l’equip del centre seguiran reforçant la plantilla.