Empreses

L’ACEB impulsa una xarxa d’empreses que recull tots els fabricants de solucions contra el Covid-19

L’ACEB impulsa una xarxa d’empreses que recull tots els fabricants de solucions contra el Covid-19
L'empresa Munic Silos SL és a la xarxa: fabrica mampares de policarbonat inoxidable per protegir els treballadors que treballen de cara al públic. CEDIDA

Des de l’inici del confinament per la pandèmia de la Covid-19, diverses empreses del Berguedà s’han reconvertit per fabricar serveis, productes i solucions necessàries per lluitar contra la Covid-19. L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB) ha impulsat una xarxa que recull totes aquestes empreses amb l’objectiu de crear sinergies i posar-les en contacte. Actualment hi ha 26 empreses de diferents sectors que ja formen part de la xarxa.

El retorn a l’activitat ha fet palès l’escassetat d’equips de protecció, seguretat i higiene per tal que les empreses puguin protegir els seus treballadors. Davant aquesta necessitat, moltes empreses han optat per reconvertir-se per fabricar tot tipus de productes necessaris per a la seguretat laboral en temps de pandèmia.

El president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, ha celebrat aquestes bones iniciatives i ha afirmat que amb aquest servei “també ajudem a donar visibilitat i difusió a les empreses, associacions, entitats i a tothom que des de la seva posició proveeix serveis, material i equips de protecció i seguretat necessaris per evitar possibles contagis”. En la mateixa línia, Serarols considera que “són de gran ajuda pels treballadors i les empreses que tornen a obrir progressivament les seves instal·lacions”.

Entre els productes o serveis que apareixen a la xarxa hi trobem mampares de metacrilat de protecció, mascaretes, pantalles de protecció facial, vinils laminats per mantenir a distància de seguretat, càmeres i termòmetres de control de temperatura corporal, cortines enrotllables de protecció transparents o la desinfecció de cotxes.

Les empreses que formen part de la xarxa valoren molt positivament l’acollida que han tingut els seus productes i consideren que la plataforma ha funcionat molt bé principalment gràcies al boca-orella. Totes elles han treballat amb preus molt justos perquè consideren que era el moment d’ajudar.

En aquest sentit, s’han venut més de 120 mampares de metacrilat i 200 de vidre a les comarques del Berguedà, Bages, Vallès Oriental, així com altres punts de Catalunya i també Andorra. Pel que fa a les mascaretes, tant quirúrgiques com higièniques, se n’han venut més de 28.500 unitats a les comarques del Berguedà i el Bages.

Un altre producte amb molta demanda és el gel hidroalcohòlic utilitzat per a la neteja i desinfecció de les mans: se n’han venut 450 litres al Berguedà. De fet, també ha tingut molt bona resposta el dispensador de gel hidroalcohòlic, del qual se n’han distribuït més de 900 per tot Espanya, França, Bèlgica i també Egipte.

I, per últim, en relació amb les cortines enrotllables per dividir i protegir espais de treball o locals comercials, se n’han instal·lat més d’una vintena al Berguedà i Barcelonès.

Un 75% de les empreses considera que la plataforma els ha ajudat a incrementar les vendes i creuen que la demanda augmentarà en les pròximes setmanes, ja que començaran a obrir negocis que fins ara estaven tancats i certs productes s’han d’anar renovant.

Tota la relació d’empreses es pot trobar al final d’aquesta notícia o a la pàgina web de l’ACEB i és oberta a tothom.  Des de l’entitat es recorda que totes aquelles empreses que estiguin treballant per oferir serveis, productes i solucions per lluitar contra la COVID-19 poden posar-se en contacte amb l’ACEB al correu administracio@aceb.cat o trucant al 93.822.14.04 per fer-ne difusió.

ACEB coronavirus COVID-19

Estic amb tu

Comentaris