Economia

La Diputació de Barcelona destina 281.357 euros al Berguedà per a la reactivació econòmica i social

La Diputació de Barcelona destina 281.357 euros al Berguedà per a la reactivació econòmica i social
Ple telemàtic de la Diputació de Barcelona. DIBA

La Diputació de Barcelona destinarà 281.357 euros al Berguedà per tal que els ajuntaments puguin pagar algunes despeses que han hagut d’afrontar durant la pandèmia. Els fons s’emmarquen dins la primera fase del Pla de Xoc per a la reactivació econòmica i social de la província.

En total, la Diputació destinarà uns 2 milions i mig d’euros al Bages, Berguedà, Anoia, Osona i Moianès i 15, a tota la província. La partida total se suma als 15 MEUR que la corporació ja destina al pagament de les despeses extraordinàries en l’àmbit de benestar social mitjançant el Programa d’Emergències. Les dues línies constitueixen una primera fase del Pla de Xoc i tenen com a objectiu donar solvència i liquiditat als governs locals.

Es tracta, per tant de 30 MEUR del conjunt de 100 milions previstos en el Pla de Xoc de la Diputació que, juntament amb el Pla Xarxa de Governs Locals, persegueix reactivar socialment i econòmica els municipis de la província de Barcelona. Segons la presidenta de la Diputació, Núria Marín, aquesta nova línia d’ajuts busca oferir “solvència als ajuntaments i tranquil·litat als municipis”. “És essencial que cap territori ni cap persona quedin enrere”, afegeix al text.

Berguedà COVID-19 Diputació de Barcelona pla de xoc

Estic amb tu

Comentaris