Còbuc organitza un nou Casal d’Estiu didàctic a Berga

Aquest estiu serà diferent per a molts sectors, i també per al lleure educatiu. Colònies, campaments i casals d’estiu comencen a engegar motors per oferir activitats, amb totes les mesures de seguretat, per als infants i més joves durant aquests pròxims mesos de calor. A Berga és el cas de Còbuc que organitza el seu primer Casal d’Estiu didàctic durant el mes de juliol.

Viatgem! és el tema escollit durant el casal d’estiu i, segons Sheila Moreno i Eva Cantarero, mestres i responsable de l’espai, és “el fil conductor és un viatge per la península Ibèrica i les illes perquè considerem de vital importància, sobretot amb les mesures sanitàries actuals, promoure la consciència del turisme de territori també entre els i les més petites”.

Un dels objectius del casal serà la descoberta de l’entorn social i cultural més proper i posar en valor les qualitats del medi que ens envolta perquè “no cal que viatgem a l’altra punta del món per veure llocs extraordinaris”, afirma Moreno. Es realitzaran dinàmiques per fomentar la intel·ligència emocional, l’esperit crític, la imaginació i la creativitat.

b6ef6b52-7c71-4440-98b0-4ecae4ab3153

El casal està dirigit a nens i nenes de 3 a 12 anys que s’organitzaran amb grups reduïts i estarà obert del 6 al 31 de juliol. La proposta ofereix un horari flexible on les famílies podran escollir realitzar-lo de manera completa, de 9 del matí a 5 de la tarda, o bé per franges horàries de matí, migdia o tarda, segons les diferents necessitats.

“Les activitats de lleure aquest estiu tenen un paper molt important després de l’etapa d’aïllament que han viscut els infants i joves a causa de la pandèmia”, assegura les mestres i afegeixen que “són una oportunitat per retrobar-se i tornar a socialitzar amb nens i nenes de les seva edat”.

Les mesures de seguretat i higiene són una de les prioritats de les activitats de lleure que es realitzaran durant l’estiu. “Els pares i mares no s’han de preocupar perquè seguim al peu de la lletra totes les indicacions del departament de Salut i hem elaborat un protocol propi per poder accedir al nostre espai i fer-ne ús”, assegura Cantarero. El casal alternarà activitats a l’aire lliure amb altres a l’interior de l’espai, que és ampli i permet assegurar les distàncies establertes.

El termini de preinscripcions finalitza el proper 7 de juny i s’han de realitzar de forma telemàtica a través del formulari disponible a la seva pàgina web. Durant la primera setmana de juliol es realitzarà una sessió informativa per a totes aquelles famílies que hagin estat admeses per tal d’explicar-los el funcionament, els horaris i les indicacions necessàries.

Diseño sin título (4) (1)

Còbuc, espai de creixement i aprenentatge

El passat mes de setembre es va inaugurar Còbuc, un espai innovador de creixement i aprenentatge dirigit per l’Eva Cantarero i la Sheila Moreno, dues mestres que han creat aquest projecte basat en la pràctica educativa del treball per projectes, del descobriment lliure i d’experiències sensorials. L’espai està situat al carrer Lluís Companys, número 2, baixos, a Berga.

Còbuc ofereix atenció a nadons, nenes i nens de 3 a 6 anys, reforç escolar a alumnes d’Educació Primària en espais d’aprenentatge i realitzant projectes educatius, reforç i orientació acadèmica a alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. A més, compta amb un espai familiar on realitzen xerrades i tallers en col·laboració amb altres professionals de diversos àmbits i amb un espai per adults. També s’ofereixen serveis de logopèdia i psicologia.

X