Bagà homenatjarà dissabte el personal i voluntaris de la residència durant la Covid-19

Bagà homenatjarà les treballadores i treballadors de la residència Salarich Calderer. Els veïns del poble promouen un acte d’homenatge davant la residència aquest dissabte, 6 de juny, a les 11 del matí. L’objectiu és “reconèixer públicament i agrair la feina que les treballadores, treballadors i voluntaris han fet durant aquestes setmanes de pandèmia”.

Tot i que es tracta d’un acte impulsat pels veïns, també compta amb el suport de la majoria d’entitats del poble. També s’hi convida qualsevol persona amb vincle amb la fundació, així com també tota aquella gent que hi vulgui donar suport. Amb tot, l’organització recorda que caldrà dur mascareta i mantenir la separació de dos metres entre els assistents.

S’hi llegirà aquest manifest:

Hi ha feines que per dur-les a terme cal molta entrega i amor. Tenir cura de les persones grans, és moltes vegades una professió poc valorada. La vellesa, de vegades incomoda.

Enmig d’una pandèmia que ha afectat milers de persones a tot el món i que s’ha endut només a Catalunya quatre mil avis i àvies, avui ens reunim aquí, al costat de la Residència, per retre homenatge a totes les treballadores, treballadors i persones voluntàries, que durant gairebé dos mesos s’han posat en risc, a elles i a les seves famílies i que han fet una feina excel·lent, no per heroïcitat sinó per vocació i compromís.

Aquestes professionals volen caminar pels seus pobles sense ser posades en dubte. Volen la normalitat de què, tot i la tristor i la pèrdua de tants avis estimats, la feina s’ha fet amb rigor, amor i dignitat.

Gràcies! Gràcies per la vostra feina. El poble us ho agraeix amb l’escalf que us mereixeu.

En paral·lel, l’Ajuntament de Bagà està preparant un acte públic en memòria de les persones que han perdut la vida durant la pandèmia. Hi participaran familiars, veïns i professionals de la residència.