Habiliten 17 punts d’aparcament a la riera de Merlès per controlar la massificació a la zona

Controlar els banyistes és un maldecap, però controlar el que passa fora del riu n’és un altre. Els ajuntaments de la riera de Merlès fa anys que denuncien l’incivisme que pateixen cada estiu. Lamenten que els cotxes aparquen “a qualsevol lloc” i que, al marxar, deixen tota mena de brutícia a la zona. Alguns fins i tot s’enfronten als propietaris de la zona, quan aquests els adverteixen que allà no s’hi pot aparcar. Aquest matí, a tocar de la riera, hi ha incidit l’alcaldessa de la Quar, Marta Puigantell.

Aquest estiu els 9 ajuntaments riberencs ja han anunciat que prohibeixen el bany a la riera. “Ens dol fer-ho, perquè prohibir sempre és trist, però després d’una pandèmia, els ajuntaments petits no tenim capacitat per controlar que, dins de l’aigua es compleixin les mesures de seguretat”, ha dit.

A banda de la prohibició, els ajuntaments i els consells comarcals de la zona tenen la intenció d’ordenar tot l’entorn. Per fer-ho, han creat 17 punts d’aparcament per a un total de 67 cotxes al llarg dels 20km que té la riera. Amb aquesta acció volen controlar i limitar l’accés a la riera.

A banda, han contractat un servei de vigilància rural. Ho ha explicat el conseller comarcal de Medi Ambient del Berguedà, Jesús Calderer. “La seva funció serà controlar durant tot el dia que els particulars aparquin allà on toca i que no hi hagi la massificació d’altres estius”, ha dit. Les sancions per als que no ho compleixen poden anar dels 750 als 3.000 euros.

Amb tot, les administracions de la zona no van a sancionar, sinó a ordenar. Ho ha reiterat l’alcaldessa de la Quar: “Nosaltres volem que la gent pugui gaudir de l’entorn, seguint les normes actuals i de manera ordenada, malgrat que aquesta temporada sigui sense poder-se banyar”.

RIERA-MERLES-GUARDIES