El centre pedagògic Aprendre a Aprendre de Berga torna a organitzar el Casal d’Estiu i celebra 10 anys de la seva obertura

Aquest estiu el centre pedàgògic Aprendre a Aprendre, de Berga, es llança a la pisicina i torna a organitzar el seu casal d’estiu amb un projecte didàctic setmanal, tallers de manualitats, activitats esportives al gimnàs CEEC i jocs d’aigua per refrescar els dies de calor.

El Casal, que porta per nom “Esplaia’t”, es farà “seguint totes les indicacions sanitàries i tots els protocols de seguretat que s’han mercat per les activitats de lleure educatiu”, explica Carla Magem, directora i pedagoga del centre. Magem afegeix que “tots els professionals del centre hem treballat amb il·lusió per poder oferir als infants un entorn segur i familiar”.

Els grups infantils seran reduïts i estaran formats, com a màxim, per 5 nens i nenes i per un mestre/a llicenciat. En el cas dels joves, el grup serà de màxim 10 nois i noies per cada mestre/a. A cada un dels participants se li donarà el seu propi material educatiu per tal d’evitar que comparteixin.

La proposta d’enguany es basa, d’una banda, en la sostenibilitat emocional dels infants, amb l’objectiu de redreçar els efectes del confinament, i per altra, en el retrobament de l’aprenentatge a partir de petits projectes didàctics. “Apostem per afavorir l’aprenentatge i les relacions socials i personals, vetllant pel seu desenvolupament integral i fomentant un ambient de diversió, de joc i creativitat”, comenta Magem.

Nens i professorat seguiran una rutina horària on, a primera hora del matí, a les instal·lacions del centre, es trobaran per fer treballs didàctics en funció del tema de cada setmana. Al llarg del dia hi haurà activitats i esmorzar a l’aire lliure a la plaça dels Països Catalans, davant del centre (jocs d’aigua, gimcanes, etc). Sempre que sigui possible, dos o tres dies per setmana, els més grans faran activitats aeròbiques al gimnàs CEEC. El dia finalitzarà amb manualitats d’allò més divertides.

El Casal, que s’iniciarà el 6 de juliol i finalitzarà a finals de mes, està dividit en quatre setmanes temàtiques: Setmana Salvatge, Viatgem pel món, l’Univers i els Exploradors. Les inscripcions es poden realitzar a través del telèfon 699.25.75.34, o bé enviant un correu electrònic a l’adreça info@aprendreaaprendre.cat. El preu per setmana és de 55 euros, amb tot inclòs.

A banda també participaran un any més del projecte “Salut a l’estiu”, organitzat per l’Ajuntament de Berga. Cada dijous, a les cinc de la tarda, es trobaran a la piscina municipal per realitzar les diferents activitats gratuïtes que s’ofereixen. Aprendre a Aprendre organitzarà contes, manualitats, teatre i altres activitats pels més petits.

image10

Desè aniversari del centre

El centre pedagògic Aprendre a Aprendre de Berga està d’enhorabona. Aquest any bufa 10 espelmes per celebrar el seu desè aniversari des de la seva obertura a la ciutat. “Volem agrair a tots els alumnes i families que han passat per aquest centre durant aquests anys”, diu il·lusionada Carla Magem.

L’aniversari coincideix en un moment complicat per la situació del Covid. Tot i així no han aturat els seus serveis, “des del primer dia del confinament vam seguir oferint classes online cada dia per a totes les edats i etapes educatives, i amb molt bona resposta”, explica Magem.

El centre aquest agost també farà 4 anys que està situat a la plaça dels Països Catalans, 1, baixos. En aquest espai disposen de sis aules polivalents on petits i grans poden aprendre a partir de diferents projectes educatius, de reeducació pedagògica, psicologia, reforç escolar, logopèdia, espai de deures i moltes altres activitats i tallers.

Aquest any també van estrenar la primer revista interactiva “Aprendre a aprendre”, on s’hi poden trobar articles educatius, consells per a les famílies, tallers pels més petits i fotografies dels projectes més destacats del curs. Podeu consultar-la fent click AQUÍ.

image9

Centre homologat per alumnes amb necessitats educatives especials

Des de fa uns anys Aprendre a Aprendre es un centre homologat pels alumnes becats de la Generalitat amb necessitats educatives especials. “En aquests casos sempre estem en contacte amb les escoles, i famílies per poder portar una bona comunicació i coordinació i ajudar a través de reeducacions pedagògiques i sessions de psicologia”, explica la directora. Aquestes beques les poden rebre tots aquells alumnes que disposin d’un diagnòstic.

A banda del casal, aquest juliol el centre continuarà amb els serveis presencials. Només tancaran la primera quinzena d’agost però a partir del dia 16 com cada any oferiran intensius de repàs i ampliació per començar bé el nou curs escolar. També a partir del 28 d’agost s’obriran les inscripcions per poder apuntar els alumnes i escollir horari pel nou curs 2020-2021. “Estem treballant amb molta il·lusió per oferir nous projectes amb innovació pedagògica per aquest nou curs”, afirma Magem.

Per a més informació:

Perfil d’Instagram del centre

Correu electrònic: info@aprendreaaprendre.cat

Telèfon: 699.257.534

X